2019-01-24 14:53


Cazul Sebastian Ghiţă-Codruţa Kovesi: Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat

 |  07:12
Cazul Sebastian Ghiţă-Codruţa Kovesi: Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a fost audiat, miercuri, la Parchetul General în dosarul constituit în urma autodenunţului lui Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă le-a spus anchetatorilor că a articipat la măsluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţei Kovesi.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat că Mihnea Costoiu a fost audiat, miercuri, la Parchetul General în dosarul privind autodenunţul depus de deputatul Sebastian Ghiţă în care susţine că a participat în anul 2012 la măsluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Traian Băsescu a vorbit public despre numele lui Mihnea Costoiu, legat de acel eveniment.

"În 2016, doamna Kovesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune la un demnitar român şi să-l ameninţe că dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestări. Sunt constrâns de riscul ca respectivul demnitar să spună nu, eu doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educaţiei, poate fi un om cu o altă funcţie înaltă... Telefoanele operative nu se înregistrează. Acolo se discută şi secrete de stat, nu numai interesele doamnei Kovesi (...) Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014. Vă confirm că ştiam că Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat şi că s-a alergat prin ţară după nişte semnături", a declarat Traian Băsescu la România TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-06

TAGURI: caz, sebastian ghita, codruta kovesi, fost, ministru, mihnea costoiu, audiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTICA PACURARU
06 Oct 2016

De ce te mai gândești?Oportunitate foarte serioasă! Lucrezi în timpul liber! Te ajutăm pas cu pas !info la: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN
ANONIM
06 Oct 2016

iar daca stia , de ce a tacut
CONSTANTIN
06 Oct 2016

TUCALARUL LUI ABRAMBURICA CHIAR ASA DE RETARDAT SA FIE ? PAI DACA A RECUNOSCUT FALSUL VA FACE ANI MULTI DE PUSCARIE CA ERA MINISTRU NU GUNOIER !
Random imageUltimele stiri

loading...