2017-01-19 21:37

EVENIMENT


Cazul ''Avram Iancu''. Csibi Barna va fi audiat de Comisia de Disciplină pentru încălcarea Codului de conduită

 |  19:25
Cazul ''Avram Iancu''. Csibi Barna va fi audiat de Comisia de Disciplină pentru încălcarea Codului de conduită
Csibi Barna, bărbatuldin Miercurea Ciuc care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu într-o piaţădin centrul oraşului, va fi audiat joi de Comisia de Disciplină a DGFP pentruîncălcarea prevederilor Codului de conduită al funcţionarilor publici, aanunţat, în cursul zilei de ieri AgenţiaNaţională de Administrare Fiscală.

Barna, care esteangajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP)a judeţuluiHarghita,a fost mutat la sfârşitul săptămânii trecute, din ordinulpreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), SorinBlejnar,la Administraţia Finanţelor Publice din oraşul Abrud, judeţulAlba, pentru o perioadă de până laşase luni. La rândul său, Barna asolicitat intrarea în concediu de odihnă pentru 21 de zile. "Personal amdorit să-i dau şansa ca în perioada următoare să trăiască, să lucreze, într-unmediu de toleranţă etnică şi să înţeleagă că un funcţionar al statului nu poatesă încalce Constituţia României şi legile ţării. De altfel, anterior mutăriiacestuia la Abrud, am sesizat Comisia de Disciplină pentru faptul că, pringestul său din data de 15 martie, a încălcat Codul de conduită alfuncţionarilor publici. Totodată, în situaţia în care voi primi un memoriu dinpartea locuitorilor din oraşul Abrud, voi analiza posibilitatea mutăriiacestuia într-o altă localitate", a declarat luni într-un comunicatpreşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Cercetat penal

Barna este obligat săse prezinte în faţa Comisiei de Disciplină din data de 24 martie, ca urmare asesizării făcute de preşedinteleANAF pentru încălcarea prevederilor Legiinr. 7/2004, republicată, privind Codul de conduită al funcţionarilor publici,se mai arată în comunicat.Codulstabileşte că printre principiile care guvernează conduitaprofesională a funcţionarilor publici se numără şi prioritatea interesuluipublic, principiu conform căruia funcţionarii publici au îndatorirea de a considerainteresul public mai presus decât interesul personal, în exercitarea funcţieipublice. Csibi Barna este şi cercetat penal pentru instigare la discriminare,după ce a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu în piaţa din centruloraşului Miercurea Ciuc, pe 15 martie, data la care maghiarii au sărbătorit înmai multe oraşe din ţară Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Laszlo Tokes acondamnat şi el gestul

Gestul lui CsibiBarna a fost condamnat de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes,de liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi de primarul din Miercurea Ciuc, RobertRaduly. Acesta din urmă, la fel ca şi Laszlo Tokes, a apreciat că asemeneagesturi pot fi văzute doar în zona Orientului Apropiat. "Asemenea manifestările-am văzut în zona Hezbolahului. Am fost marcaţi de ce a făcut acestindivid", a spus Raduly. Din 2009 şi până acum, Csibi Barna a primit treiamenzi, de 8.000 de lei, pentru acţiunile controversate pe care le-a organizat.Le-a contestat pe toate în instanţă, şi a câştigat. Csibi Barna a anunţatpublic că doreşte o Constituţie a Ţinutului Secuiesc şi înfiinţarea unei trupeparamilitare botezate "Plutonul Secuiesc". Pe 1 decembie 2009, laCluj-Napoca, el a tulburat desfăşurarea manifestărilor, printr-o acţiune de"comemorare" a unei grupări paramilitare maghiare. Cu primul dosarpenal s-a ales în aprilie 2010, pentru constituirea unei organizaţii cucaracter fascist, rasist şi xenofob. Împreună cu doi prieteni, a amplasat laintrarea într-un supermarket o pancartă pe care scria "Să-ţi fie ruşine,iar ai cumpărat de la evrei!". Dosarul e pe rol la Tribunalul Harghita.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image