2018-12-19 07:41


Cazul doctorului Magherescu. S-a panicat aflând că maşina sa circulă prin Capitală, deşi o declara furată

 |  08:21
Cazul doctorului Magherescu. S-a panicat aflând că maşina sa circulă prin Capitală, deşi o declara furată

Tribunalul Busureşti arată înmotivarea deciziei prin care a hotărât arestarea medicului AlexandruMagherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, şi afratelui acestuia, că doctorul s-a alarmat când a aflat "întâmplător"că maşina pe care o declara, în fals, furată, circulă prin Bucureşti.

Încuprinsul motivării prin care Tribunalul a decis în urmă cu o săptâmânăarestarea preventivă a şase persoane, între care medicul AlexandruMagherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, şi afratelui acestuia, Cosmin, şi cercetarea în libertate a dinamovistului AndreiSilviu Mărgăritescu, instanţa prezintă individual starea de fapt reieşită dinprobele aduse de procurori pentru fiecare dintre cei şapte inculpaţi.

Astfel, în cazul medicului Alexandru Magherescu, Tribunalul notează că"implicarea acestuia în săvârşirea prezentelor fapte rezultă dindeclaraţia inculpatului Teodor Băleanu, aflată la dosar.

"Am fost martotul uneidiscuţii între inculpatul Cosmin David Rotundu şi Adrian Mihai Radu, din caream înţeles că un anume doctor Magherescu, prieten cu Enache, careachiziţionează în leasing un auto marca Audi A8 negru, îi rămâne acestautoturism pentru ca Enache să îi găsească un cumpărător, din discuţie euînţelegând că după ce autoturismul era vândut, Magherescu urma să-l declarefurat, pentru a putea încasa prima de asigurare de tip Casco", adeclarat acesta procurorilor.

Tribunalul arată că declaraţia lui Băleanu "secoroborează" cu transcrierile de convorbiri telefonice aflate la dosar.

"Astfel, inculpatul Alexandru Magherescu observă autoturismulrespectiv pe raza municipiului Bucureşti, după ce acesta fusese înstrăinat şideclarat ca furat şi îngrijorat ia legătura cu inculpatul Enache, să-i comuniceaceastă chestie, «foarte foarte importantă şi gravă», pentru ca acesta din urmăsă ia măsuri pentru rezolvarea problemei", se arată în documentul citat.

O altă convorbire telefonică,din 11 februarie 2010 dezvăluie implicarea medicului Alexandru Magherescu însăvârşirea faptelor imputate de procurori, mainotează instanţa, care arată că "vorbind cu inculpatul Enache, doctorulMagherescu era mulţumit că a aflat întâmplător anumite lucruri care «în finalne ajută să nu intrăm în»".

"Mesajul arată clar că inculpatul erau conştient deriscurile pe care le presupune activitatea sa infracţională fiind pe bunădreptate îngrijorat că această activitate infracţională a sa şi a complicilorsăi ar putea fi descoperită de către organele de Poliţie. Reaua-credinţă ainculpatului rezultă şi din aceea că, fiind audiat de către organele de Poliţieşi fiindu-i prezentate planşe foto reprezentându-i pe inculpaţii Enache, Raduşi Rotundu, a declarat că nu-i cunoaşte, aspect ce este contrazis de conţinutulconvorbirilor existente la dosar din care reiese că, cel puţin cu inculpatulEnache întreţinea o relaţie de strânsă prietenie", arată Tribunalul îndocument.

Referitor la fratele medicului, Cosmin Magherescu, instanţa precizează căimplicarea acestuia rezultă din maimulte convorbiri telefonice, purtate între acesta şi coinculpatul Enache.

În 3 februarie, Enache îi spunelui Cosmin Magherescu: "şi încă ceva, frate-tu să nu mute garsoniera"(autoturismul în cauză). Tot atunci Enache îi propune lui Cosmin Magherescu oîntâlnire "la el, în Drumul Taberei, dar urgent că arde". Situaţia"ardea", notează instanţa, pentru că autoturismul Audi A.8 fusesedescoperit circulând prin Bucureşti, deşi medicul alexandru Magherescu îlînstrăinase şi exista riscul ivirii unor complicaţii din cauzaacestui fapt.

Ulterior, în 6 februarie 2010, îngrijorat de aceastăsituaţie Cosmin Magherescu îl sună pe Enache şi îl întreabă dacă au apărut"elemente noi", aceste convorbiri telefonice demonstrând, potrivitinstanţei, fără echivoc, fratele medicului era la curent cu întreaga"combinaţie" ilicită pusă la cale de Alexandru Magherescu, căruia i-aoferit un ajutor la săvârşirea faptelor.

Instanţa detaliază şi probatoriul procurorilor în cazulcelor trei complici ai fraţilor Magherescu, respectiv Antonio Cristinel Enache,Cosmin David Rotundu, Adrian Mihai Radu şi Cătălin Teodor Băleanu.

Astfel, în cazul lui Enache, instanţa reţine declaraţiainculpatului Băleanu, referitoare la acesta, convorbirile telefonice "darşi din întreg comportamentul inculpatului". "Astfel, inculpatulEnache a luat legătura cu numitul M.E. căruia i-a solicitat procurarea unorplăcuţe cu număr de înmatriculare «la negru, dacă nu se poate legal» aspectcare rezultă din convorbirile purtate între cei doi".

Referitor la Rotundu, Radu şi Băleanu instanţa notează că eicunoşteau situaţia juridică a autoturismului marca Audi 8 negru fapt dovedit demărturia inculpatului Băleanu dar şi de transcrierile convorbirilor telefoniceaflate la dosar.

"Astfel, într-o convorbire telefonică din 31 februarie2010, acesta îi reproşează inculpatului Radu că a dus maşina pretins sustrasăîn apropierea clinicii Doris din Militari - unde lucrează inculpatul Magherescu-, fiind de asemenea, îngrijorat că maşina nu poate fi lăsată pe stradă «să ovadă cineva». La 30 ianuarie 2010, speriat de complicaţiile ivite cu maşinacare fusese zărită prin oraş, acesta discută cu coinculpatul Rotundu pentru aurgenta rezolvarea problemei. «Fă tot ce poţi, nu dormi, nu mânca, nu bea, nu... şi hai să o rezolvăm în seara asta», răspunsul coinculpatului Radu fiind cămaşina a fost localizată. Rezultă, fără echivoc că şi inculpatul R. cunoşteasituaţia autoturismului, respectiv având o participaţie conştientă lasăvârşirea prezentelor fapte penale. La rândul său, inculpatul RRadu zis T, zisA.J, cunoştea situaţia juridică a autoturismului, lucru ce rezultă dinconvorbirea telefonică avută cu C. căruia îi spunea că ştie că autoturismulinculpatului Munteanu Cristian Marian, precum şi faptul că autoturismul s-aaflat la un moment dat în posesia inculpatului B.C..", mai noteazăinstanţa.

Instanţa mai menţionează că deşi fraţii Magherescu s-auapărat prin prisma situaţiei lor materiale deosebite, "aceste susţineri nusunt exacte" în sensul că din convorbirile telefonice existente la dosar"aflăm că firma inculpatului nu este în situaţia bună - a avut «milioane,iar acum este falit» -, ceea ce constituie un mobil puternic pentru săvârşireainfracţiunilor".

"Astfel, din actele aflate la dosar, rezultă căinculpatul M.M. urma să încaseze prima de asigurare Casco proporţional curatele achitate până la data reclamării furtului, ceea ce îi conferă acestuiaun mobil, şi interes material în săvârşirea prezentelor fapte penale",conchide judecătorul de caz.

În 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul dinamovistAndrei Mărgăritescu să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarulprivind furtul unor maşini de lux, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi adispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
29 Apr 2011

Busuresti. Chiar sunteti penibili! Stau si ma intreb daca nu cumva asta e un mesaj cifrat si nu un articol de ziar. Jurnalistii lu' peshte! O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...