2019-02-18 01:01


CCR a DECIS: Persoanele de același sex formează o FAMILIE

 |  18:33
CCR a DECIS: Persoanele de același sex formează o FAMILIE

Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat, joi, motivarea deciziei in cazul Coman-Hamilton, cei doi barbati casatoriti in Belgia care au cerut Romaniei sa le recunoasca statutul de soti.

In motivare, judecatorii CCR precizeaza clar ca familiile bazate pe cupluri de acelasi sex sunt recunoscute si protejate de Constitutia Romaniei."In aceasta lumina, aplicand cele dispuse de instanta europeana in interpretarea normelor europene, Curtea Constitutionala constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de viata privata, precum si a notiunii de viata de familie, asemenea relatiei stabilite intr-un cuplu heterosexual, fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei.Bucurandu-se de dreptul la viata privata si de familie, persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea in interiorul acestor relatii si de a beneficia, in timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si indatoririlor corespunzatoare (a se vedea, in acest sens, si hotararea Curtii Constitutionale din Italia - Ordinanza n.4/2011, publicata in Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012) ", se arata in motivarea publicata de CCR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-27

TAGURI: decizie, ccr, persoane de acelasi sex, familie, homosexuali
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
27 Sep 2018

CARE IA MUIE SI CUM SE TUNDE , CU VOI DE MINA ?
ANONIM
27 Sep 2018

O decizie în care se invocă documente internaționale ce se referă la drepturile omului ce contravine deciziei CCR referitoare la legea e organizare a referendumuli , ce este publicată în preajma desfășurării referendumului ? Opinați că se poate zice CCR s-a implicat în dezbaterea referitoare la tema referendumului care este de fapt despre "căsătoria între soți" prin astfel de decizii cu concluzii contrarii sau că actuala componență a CCR încearcă să propună rezultatul referendumului "antepronunțându-se" într-o altă speță despre aceeași chestiune ? Opinați că de fapt astfel de decizii ale CCR constată inutilitatea judecătorilor de la CCR în funcțiile de judecători la CCR ?
ANONIM
27 Sep 2018

Opinați că inutilitatea judecătorilor de la CCR este evidentă că este păguboasă pentru bugetele publice îndeosebi în astfel de de spețe cum este și cea a referendumuli despre "căsătoria între soți" , cu responsabilități în cheltuirea ineficientă a banilor publici ?
ANONIM
27 Sep 2018

Totuși democrația costă ? Opinați că judecătorii de la CCR și inițiatorii referendumului ar mai fi avut funcțiile și inițiativa referendumului în lipsa democrației ?
ALLISON HOWARTS
28 Sep 2018

Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895 1) vrăji vrăji 2) Vrăjile pierdute de dragoste 3) Vrăjile de divorț 4) Vrăjile căsătoriei 5) Vraja de legare. 6) vrăji de rupere 7) Înlăturați un iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie 9) doresc să-ți satisfacă iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă ogagakunta@gmail.com
MITICA GOARNA
28 Sep 2018

Mananci rahat d-le/d-ra autor. Mai citeste odata motivarea CCR! Sau probabil interesul tau e pe invers.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...