2019-02-22 19:24


CCR a declarat din nou neconstituţională Legea care reglementează executarea pedepsei la domiciliu

 |  19:39
CCR a declarat din nou neconstituţională Legea care reglementează executarea pedepsei la domiciliu

Curtea Constituţională a declarat din nou neconstituţională Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care introduce un regim de detenţie la domiciliu pentru condamnările de până la un an de închisoare, inclusiv pentru cei condamnaţi pentru corupţie, excepţie făcând faptele cu violenţă.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal este neconstituţională, în ansamblul său. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului”, precizează CCR într-un comunicat.

Legea a mai fost declarată neconstituţională şi în toamnă, la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi în vara anului trecut, la sesizarea ICCJ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-16

TAGURI: ccr, lege, executare pedeapsa, domiciliu.
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Ian 2019

În această speță se pare că CCR a acționat împotriva voinței alegătorilor lui Tăriceanu și Liviu Dragnea, folosind "o fereastră de oportunitate" pentru a putea scăpa pe unii dintre cei ce ar putea obține pedepse mai mari dintre cei cu probleme de corupție în spețele în care au solicitat cei din parlament, renunțând însă la ai apăra pe cei cu pedepse mai mici, ?
ANONIM
17 Ian 2019

Remarcați și faptul că depopularea penitenciarelor duce la pierderea de locuri de muncă în sistemul public , scăzând și nivelele contractelor cu cheltuieli pentru finanțarea cazării și pazei deținuților, eventuale disponibilizări și reduceri ale cheltuielilor bugetare, cât și la o eventuală diminuare a infacționalității ,"prin modul de percepere de către judecători a faptelor sancționate" ?
ANONIM
17 Ian 2019

Președintele CCR , "domnul Valer Dormeanu", a fost pus de PSD în funcție și a mai fost și Avocat al Poporului ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...