2019-01-22 04:52


CCR a respins sesizarea lui GRINDEANU privind modul în care s-a VOTAT la moțiune

 |  13:22
CCR a respins sesizarea lui GRINDEANU privind modul în care s-a VOTAT la moțiune

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a condițiilor în care au votat senatorii și deputații la moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului său, informează News.ro.

Pe 29 iunie, Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, solicitându-i acestuia examinarea condițiilor votării la moțiunea de cenzură.

"Având în vedere rolul Curții Constituționale de garant al supremației Constituției, precum și de unică autoritate de jurisdicție constituțională în România, fără a solicita anularea adoptării moțiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condițiile votării de către senatori și deputați a acestei moțiuni și de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispozițiilor constituționale și legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari", spunea Grindeanu în scrisoare.

În ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 21 iunie a fost dezbătută și votată moțiunea de cenzură cu titlul "România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!", inițiată de PSD și ALDE. Această moțiune a fost adoptată cu 241 de voturi ''pentru'' și 10 ''împotrivă''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-12

TAGURI: grindeanu, ccr, curtea constitutionala, vot, motiune, sesizare, respins
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
12 Iul 2017

Cum si CE i.a tras.o in barbă?? Frumos....dar il va consola ...serviciile ...
GOGU
12 Iul 2017

Cum si CCR i.a tras.o in barbă?? Frumos....dar il va consola ...serviciile ...
Random imageUltimele stiri

loading...