2019-03-25 12:06


CCR DEZBATE joi recunoaşterea căsătoriilor homosexuale pe teritoriul României, după cazul Coman-Hamilton

 |  10:48
CCR DEZBATE joi recunoaşterea căsătoriilor homosexuale pe teritoriul României, după cazul Coman-Hamilton

CCR va relua, joi, dezbaterile pe marginea sesizării referitoare la nerecunoaşterea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, după decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cazul Coman-Hamilton, anunţă Mediafax.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis la începutul lunii iunie că statele membre nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al UE prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor.

Pe 29 noiembrie 2016, judecătorii CCR suspendaseră dezbaterile, pentru a cere un punct de vedere de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

"«Soţ» din art. 2(2)(a) din Directiva 2004/38/EC, coroborat cu art. 7, 9, 21 şi 45 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene include soţul de acelaşi sex al unui cetăţean european, cu care cetăţeanul s-a căsătorit legal conform legii dintr-un stat membru altul decât statul gazdă» şi, «dacă răspunsul la prima întrebare este afirmativ, atunci art. 3(1) şi 7(1) din Directiva 2004/38/EC, coroborat cu art. 7, 9, 21 şi 45 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene cer ca statul membru gazdă să acorde dreptul la rezidenţă pe teritoriul său pe o perioadă mai lungă de 3 luni unui soţ de acelaşi sex al unui cetăţean european»", sunt cele două întrebări la care părţile au solicitat CCR să ceară un punct de vedere de la CEJ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-05

TAGURI: CCR, casatorii homosexuale, romania, cazul Coman-Hamilton
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
05 Iul 2018

nu as baga mana in foc , ca " va trece" , dar inclin sa cred ca va trece, si astfel romanii vor mai primi inca o scatoalca dupa ceafa, de fapt o si merita, avand in vedere ce conducatori au(ales), care fac spume pentru "familia traditionala", dragnea cu taitoare -nepoata iar taratzeanu cu vreo 5 neveste...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...