2018-09-25 00:29


Ce ASCUNDE cu adevărat Arhiva SIPA. Anunțul Ministrului Justiției

 |  17:40
Ce ASCUNDE cu adevărat Arhiva SIPA. Anunțul Ministrului Justiției

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că se va adopta Hotărârea pentru desecretizarea arhivei SIPA, punct ce se află pe ordinea zi suplimentară. Datele ţinute ascunse până acum le vom afla abia în 2020, însă parţial şi numai în anumite condiţii, conform ministrului justiției.

Ministrul justiției a declarat că arhiva cuprinde mai multe categorii de informaţii, care vor fi tratate „în mod adecvat”. La desecretizare va lucra o comisie formată din cinci membri, care are un termen de trei ani pentru a definitiva inventarierea tuturor documentelor, dar și comunicarea informațiilor către Ministerul Public, către presă și către persoanele interesate, bineînțeles, ținând cont de categoria de informații.

„În arhivă probabil că sunt multe informaţii, multe categorii de informaţii. Le vom trata în mod adecvat – informaţiile cu privire la viaţa privată, informaţiile având caracterul de secret de serviciu, cele privind activitatea funcţionarilor din Agenţia Naţională a Penitenciarelor, cele privind secretele de serviciu, cele privind posibile infracţiuni conţinute în respectivele înscrisuri”, a arătat ministrul, transmite Digi24.

Tudorel Toader a susţinut că, „după procedurile legale, dând vocaţie fiecărui tip de document, de înscris, de secret, într-o perioadă de trei ani, comisia constituită dintr-un număr de cinci membri urmează să definitiveze inventarul, comunicarea informaţiilor, inclusiv către Ministerul Public, către media, către orice persoană, entitate fizică sau juridică interesată, dar respectând regimul fiecărei categorii de informaţii”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-31

TAGURI: sorin grindeanu, arhiva sipa, tudorel toader, documente, date, ministrul justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...