2019-03-22 14:59


Ce au decis magistraţii în cazul lui Dan VOICULESCU. Decizia este DEFINITIVĂ

 |  15:15
Ce au decis magistraţii în cazul lui Dan VOICULESCU. Decizia este DEFINITIVĂ

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, poate fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă. Magistraţii au respins, astfel, contestaţia Parchetului la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de eliberare condiţionată a omului de afaceri.

"Respinge contestaţia Parchetului. Dispune punerea de îndată în libertate", este decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Dan Voiculescu a fost internat vineri după-amiază sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Surse medicale declarau pentru News.ro că el ar urma să fie supus intervenţii chirurgicale, pentru ocluzie intestinală. Luni seară, surse medicale au precizat că până la rmă omul de afaceri nu a mai fost operat, pentru că a răspuns bine tratamentului administrat. Reprezentanţi ai unităţii medicale au declarat că Voiculescu va putea pleca din spital în momentul în care unitatea medicală va primi oficial decizia instanţei, iar paza se va retrage.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, în 8 iunie, că Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat, decizia fiind contestată de procurori. Judecătoria Sectorului 5 motivează decizia de liberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu arătând că acesta "a dat dovadă de stăruinţă în muncă” prin participarea la activităţi lucrative şi intelectuale, a avut un comportament exemplar în conformitate cu normele instituţionale şi o atitudine respectuoasă faţă de personalul unităţii, a participat constant la activităţile educaţionale, a conferenţiat la dezbaterea cu tema "Stări, emoţii, comportament uman şi a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizite.

Judecătorii arată că până la 24 mai Dan Voiculescu a executat în total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le avea de executat în dosarul ICA, depăşind limita minimă de 1.217 zile care reprezintă o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice.

11 carţi scrise în mai puţin de un an?!

Judecătorii vorbesc şi despre "stăruinţă în muncă”, atât prin participarea la curăţenie, cât şi prin scrierea a 11 lucrări ştiinţifice. După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, unsprezece cărţi. Mai mult, judecătorii spun că Voiculescu nu a fost sancţionat disciplinar niciodată, având un "comportament exemplar, adecvat normelor instituţionale” şi a participat constant la activităţi educaţionale, primind mai multe recompense. În motivarea deciziei se mai precizează că Dan Voiculescu a câştigat 1.882 de credite, participând la 48 de programe educaţionale în cadrul penitenciarului, credite suficiente pentru demonstrarea îndreptării comportamentului acestuia.

N-ar plătit prejudicial din cauza … ANAF-ului

Tribunalul Bucureşti a judecat în urmă cu o săptămână solicitarea lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, avocatul acestuia susţinând că omul de afaceri nu a plătit prejudiciul deoarece are averea sechestrată, iar ANAF nu a vândut niciun imobil pentru a recupera paguba.

În timpul procesului, procurorul DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare după ce a fost condamnat. “Condamnatul nu îndeplineşte condiţiile pentru liberarea condiţionată. A câştigat 57 de zile din muncă şi 330 de zile din elaborarea de lucrări ştiinţifice. Este o disportie vădită între ele. Comportamentul acestuia rezultă şi din concluziile comisiei din penitenciar, care a arătat că nu îndeplineşte condiţiile şi că scopul pedepsei nu a fost atins. În motivarea sentinţei Judecătoriei Sector 5 (care a decis liberarea condiţionată n.red.) nu s-a făcut nicio referire la concluziile comisiei din penitenciar. Instanţa nu şi-a motivat înlăturarea concluziei comisiei din penitenciar care a dat aviz negativ în ceea ce priveşte liberarea condiţionată”, a arătat procurorul DNA, care a continuat şi a arătat că în timpul detenţiei Dan Voiculescu nu a avut "un comportament merituos, ci unul normal". “Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”, a arătat procurorul.

 În replică, avocatul acestuia a arătat că această contestaţie a DNA este nefondată.“Nu e posibilă o hotărâre de condamnare după o decizie de achitare. Nu comisia din penitenciar observă comportamentul condamnatului, ci subofiţerii din penitenciar. (…) Comportamentul acuzatului rezultă din caracterizările de la dosar întocmite de supraveghetori. A fost recompensat de 12 ori. Asta e o dovadă de îndreptare. A menţinut relaţii neconflictuale cu ceilalţi condamnaţi. A câştigat 1800 de credite şi a fost selectat pentru a face curăţenia interioară. A participat la programul de pregătire pentru libertate”, a arătat apărătorul lui Voiculescu.

Cu privire la neplata prejudicului, avocatul a susţinut că este vina ANAF că nu a reuşit în trei ani să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru de judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Voiculescu. “El are toată averea sechestrată. Nu are un leu  disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul. Statul o are la dispoziţie dar nu o face. Dan Voiculescu e un om de 71 de ani pe care detenţia îl chinuie. Are şi o serie de problem medicale pentru care va rog să păstrăm confidenţialitatea. Cert este că nu s-a însănătoşit”, a mai arătat avocatul Florian Surghie.

Dosarul ICA

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-18

TAGURI: dan voiculescu, decizie definitiva, magistrati, eliberat conditionat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
18 Iul 2017

"...11 carţi scrise în mai puţin de un an..." , "...şi a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizite"_____________________--------------------------------______________________ Nu cred ca poate exista o bataie de joc(la adresa oricarui minim bun-simtz , aintregii populatii romane si europene) decat o asa motivatie de eliberare, adica pentru ca a mancat permanent mancare adusa de acasa(cu siguranta cei mai multi romani o vad doar de sarbatori), iar acest "drept" si l-a castigat prin cartile -11- scrise intr-un an, cea ce nu poate fi decat un record mondial si -banuiesc- pe intreaga durata a istoriei cunoscute...Si-destul de posibil- ca nici nu va mai plati despagubirile cerute de lege, mai ales ca nici "ANAF nu-l lasa", in realitate trebuie sa se fi scurs multe milioane in buzunarele celor care au contribuit la eliberarea sa, inclusiv a mafiei medicale(care era gata-gata sa-l opereze1 insa daca s-a putut altfel, ce rost mai are???!!!)Multi deja au si zis "Rusine, Justitia romana", insa Justitia este doar un concept, asa ca interpelarea s-ar indrepta spre "oamenii justitiei", insa porcii- se stie bine- nu au niciun fel de rusine, atata timp cat li se umple troaca cu laturi...
A CELOR CA TINE!
18 Iul 2017

Sa ne uitam spre viitor si sa luptam, cei slabi, impotriva celor puternici ca tine !! Asta ai vrut sa spui, nu??
țARă DE KK-T!
18 Iul 2017

justiție de kk-t....SUNTEM PÂNĂ-N GÂT ÎN RAHAT! CUM SĂ DAI DRUMUL DIHANIEI, CÂND TREBUIA SĂ PUTREZEASCĂ-N BECI 100 DE ANI?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...