2018-06-24 11:58


Ce fel de „grațiere largă” ar vrea BĂSESCU. Cum explică liderul PMP includerea faptelor de CORUPȚIE în amendamentele sale

 |  11:28
Ce fel de „grațiere largă” ar vrea BĂSESCU. Cum explică liderul PMP includerea faptelor de CORUPȚIE în amendamentele sale

Senatorul PMP Traian Băsescu a anunțat, joi seara, că amendamentele pe care le-a depus la proiectul legii grațierii vizează și fapte de corupție dacă nu este vorba de recidiviști și a menționat că și-a asumat o poziție independentă față de partid.

El a subliniat că susține "o grațiere largă" și că a pus accent pe recuperarea pagubelor și pe mame.

"Eu nu mi-am permis să ies din liniile date de proiectul Guvernului, care a fost trimis la Parlament, pentru că amendamentele se pun pe proiectul Guvernului. În ceea ce privește legea grațierii, vreau să știți că eu am fost foarte consecvent cu ce susțin de doi ani, adică o grațiere largă, o grațiere care să valorifice oamenii ce pot fi valorificați, pentru că nu am în vedere grațierea recidiviștilor. Dar unul care a luat o dată o mită să-l lași vreo 5-6 ani prin pușcării, când el este un om pregătit, domnule, mai dă-i o șansă, a greșit, să plătească ce-a luat, dar dă-i o șansă, grațiază-l pentru reintegrare. Pentru că am văzut demagogia, văd că și Dragnea e supărat și Călin Popescu Tăriceanu e supărat pe cum funcționează lucrurile, dar nimeni nu-și asumă o grațiere largă. Eu cred că, odată cu alegerile prezidențiale din 2014, în România s-a încheiat tranziția. Avem toate instituțiile. Nu văd de ce un Guvern nu-și asumă un proiect de grațiere larg, în care să spună: este momentul zero, a fost perioada de tranziție, unii au crezut că se poate și așa, au văzut că nu se poate și așa. Pe de altă parte, vă semnalez un lucru: îi văd pe toți demagogii care spun: nu grațiem fapte de corupție. Bă, fraților, în administrația românească, prostia produce daune mai mari decât corupția, prostia și incompetența", a declarat Băsescu, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

„Nu pot rămâne cu CONȘTIINȚA încărcată!”

 

Fostul șef al statului a susținut că, din totalul persoanelor încarcerate, cele care au comis fapte de corupție reprezintă 1,2% și că pedepsele privative de libertate pentru mame au ca efect trimiterea copiilor în centre de plasament.

El a subliniat că și-a asumat poziții independente față de partid.

"Eu sunt un președinte de partid care a anunțat să vină noua generație în fruntea partidului, am anunțat că suntem într-o perioadă de tranziție și vă repet principial, experiența pe care am adunat-o, ce știu că trebuie făcut, nu mai potrivește cu demagogia partidelor. De aceea mi-am asumat poziții independente de partid, partidul nu are decât să facă ce vrea și crede că îi aduce voturi. Eu fac, ca fost președinte al României, ca om care a câștigat două mandate la Primăria Generală, ca fost ministru Transporturilor în cinci guverne, am acumulat experiențe de viață cât nu pot acumula alții în cei 12 ani cât am fost pe mare, vreau să dau experiența mea, să o dau către politicieni. Vor să facă ceva cu ea, bine. Eu nu pot rămâne cu conștiința încărcată, m-am pitit undeva, la sfârșit de carieră, să-mi fie cald. (...)Părerea mea este, dacă puteți lua ceva și din înțelepciunea mea, că o țară nu suportă două cicluri de câte 10 ani de luptă împotriva corupției", a mai declarat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: basescu, seantor, pmp, constiinta, gratiere, amendamente, coruptie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTEL CEL MITITEL
21 Apr 2017

Probabil pregateste terenul si pentru doamna ELENA UDREA...si altii...Fara comentarii....
ANONIM
24 Apr 2017

Zice că ar avea pe "conștiină" și urmărește să descarce prin "grațiere" ? Parcă anterior a mai zis și "că nu ar avea nici un interes" ?
Random imageUltimele stiri

Apa Nova