2019-03-22 14:40


RAPORTUL MCV: notele de subsol care desființează GRAȚIEREA

 |  16:17
RAPORTUL MCV: notele de subsol care desființează GRAȚIEREA

Comisia Europeană acuză Guvernul Grindeanu, în raportul MCV privind combaterea corupţiei, că Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi codurile penale, elaborate de Ministerul Justiţiei, se înscriu în categoria modificărilor “menite în mod clar” să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție.

În acest raport, experţii europeni critică Ordonanţele propuse de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi codurile penale.

    “Modificările legislative menite în mod clar să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție sau care au reprezentat o provocare majoră la adresa independenței sau eficacității DNA ar atrage după sine reevaluarea progreselor realizate”, se arată în raportul MCV, prezentat la Bruxelles de Comisia Europeană.

Textul face trimitere la o notă de subsol în care experţii spun:

    “Orice versiuni finale adoptate ale celor două proiecte de ordonanțe de urgență prezentate spre consultare de către Guvern la 18 ianuarie 2017 ar trebui privite din acest punct de vedere"

Într-o altă notă de subsol, Comisia Europeană precizează mai clar:

    "Cele două proiecte de ordonanțe de urgență prezentate spre consultare de către Guvern la 18 ianuarie 2017 ar putea afecta cadrul juridic privind corupția și rezultatele luptei împotriva corupției".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-25

TAGURI: raport mcv, note de subsol, ordonante gratiere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...