2019-03-26 22:42


Ce RĂSPUNS pregătește Comisia de la Veneția pentru CCR

 |  22:50
Ce RĂSPUNS pregătește Comisia de la Veneția pentru CCR

Comisia de la Venetia urmeaza sa raspunda sesizarilor facute de CCR dupa criticile primite de Curte pentru decizia privind revocarea procurorului sef DNA si dupa ce judecatorul Petre Lazaroiu s-a plans de presiuni din partea presedintiei. Surse apropiate discutiilor au declarat pentru Ziare.com ca raspunsul Comisiei va confirma obligativitatea decizilor CCR, dar si obligatia CCR de a respecta legile si Constitutia Romaniei.

Aceleasi surse sustin ca din punctul de vedere al membrilor Comsiei, dl Tudorel Toader desi este membru titular al acesteia, nu mai prezinta garantia impartialitatii, avand in vedere pozitia sa politica in guvern. Problemele de credibilitate in fata Comsiei ar avea, spun sursele citate, si presedintele CCR Valer Dorneanu, avand in vedere trecutul sau de presedinte al Camerei Deputatilor.

CCR a facut doua sesizari in luna iunie.

Pe 5 iunie plenul CCR a decis sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) si a Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene "in legatura cu atacurile virulente declansate impotriva Curtii Constitutionale, prin care unii reprezentanti ai unor autoritati publice, precum si ai unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea acestei institutii fundamentale a statului - garantul suprematiei Constitutiei - fiind pusa sub semnul indoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind facute chiar indemnuri adresate populatiei si Presedintelui statului sa nu respecte si sa nu puna in aplicare Decizia Curtii Constitutionale nr.358 din data de 30 mai 2018, privind cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal, si intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, in subsidiar, cerere formulata de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curtii Constitutionale a considerat ca aceste actiuni sunt de natura sa puna in pericol democratia, statul de drept si functionarea justitiei constitutionale".

Aceasta sesizare a fost insotita de un scandal pentru ca desi comunicatul initial vorbea despre o decizie in unanimitate, a doua zi judecatoarea Livia Stanciu a declarat pentru Ziare.com ca nu sustine sesizarea, avand in vedere ca "are un continut diferit fata de ce s-a discutat in sedinta".

Pe 20 iunie, Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei a hotarat, cu majoritate de voturi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei si a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) "in legatura cu un nou demers indreptat impotriva Curtii Constitutionale, care vizeaza, in concret, o anumita situatie de fapt ce este de natura a crea presiuni cu privire la mandatul domnului judecator Petre Lazaroiu, dar care urmareste, inainte de toate, delegitimarea deciziilor pronuntate de Curtea Constitutionala in actuala sa componenta. Textul scrisorii a fost trimis astazi catre organismele internationale mai sus mentionate".

In urmatoarele zile, este asteptat sa fie dat publicitatii raportul intermediar al Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei din Romania. Potrivit surselor consultate de Ziare.com, va fi foarte critic in privinta modificarilor pe care PSD-ALDE vor sa le impuna si care, potrivit expertilor Comisiei, ar aduce atingere independentei justitiei.

Concluziile expertilor au fost discutate la Venetia in Subcomisia privind justitia pe 22 iunie. Desi initial anuntase ca va fi prezent la discutii, ministrul Tudorel Toader nu a mai participat la lucrarile Subcomisiei.

Intr-un recent interviu acordat Radio Europa Libera, Gianni Buquicchio, presedintele Comisiei de la Venetia, a aratat ca acest organism urmareste de cateva luni situatia din Romania. Intrebat despre atacurile la adresa justitiei in fostele state comuniste din Estul Europei, Gianni Buquicchio a spus: "Cei care sunt la putere vor sa schimbe legile pentru ca nu sunt satisfacuti de deciziile justitiei".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-03

TAGURI: comisia de la venetia, raspuns, ccr, revocare, kovesi, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONOM
04 Iul 2018

Cei care sunt la putere vor sa schimbe legile ca sa nu fier condamnati ! Trebuie aplaudati si felicitati!
CAMILA RODELA
04 Iul 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
MIKIM
04 Iul 2018

Adevarat, foarte credibili cei de la Ziare.com. Au informatii de la Sica.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...