2019-01-19 10:28


Ce valoare propune DNA pentru ABUZUL ÎN SERVICIU

 |  23:55
Ce valoare propune DNA pentru ABUZUL ÎN SERVICIU

Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că este nevoie de stabilirea unui prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în conformitate cu decizia CCR. Pragul propus de DNA este salariul minim pe economie. Poziţia Direcţiei a fost expusă de procurorul Marius Bulancea, în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Justiţiei.

"Ministerul Justiţiei e mai bine plasat şi are specialişti care fac drept constituţional mai multe decât noi. E evident ceea ce vrea CCR şi CCR vrea să fie introdus un prag. O lege care nu ar introduce un asemenea prag ar avea la rândul ei şanse să fie neconstituţională. Din perspectiva noastră de nespecialişti în drept constituţional, credem că specialiştii care au judecat constituţional sunt mai bine plasaţi decât noi şi vor lua decizia înţeleaptă", a declarat procurorul Bulancea.

Dacă în privinţa necesităţii întroducerii unui prag DNA nu doreşte să se implice, în privinţa valorii pragului procurorul Marius Bulancea a făcut câteva precizări.

"În schimb, opinia noastră este relevantă în privinţa cuantumului pragului. Cred că ar trebui să se pornească de la o analiză a practicii judiciare. Să vedem de la ce prag s-au dispus soluţii de renunţare la urmărirea penală. Alternativ, dacă nu vor fi identificate suficiente cazuri, noi credem că valoarea ar trebui să fie salariul minim pe economie. A stabili o valoare mai mare ar crea o discriminare total nejustificată între funcţionari, demnitari şi alte persoane", a mai declarat Marius Bulancea, unul dintre procurorii apropiaţi de şefa DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-03

TAGURI: dna, abuz in serviciu, ccr, marius bulancea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SPARTAN
04 Iul 2017

Pare de bun simt propunerea
NELU STIUCA
04 Iul 2017

Daca noi BOBORUL stim că in nici o tara din Europa nu există prag pentru infracţiunile de serviciu precum este abuzul, DE CE NU STIU SI MEMBRI CCR , MEMBRI CSM, MEMBRI DNA, UNCJ, AMR, si mai ales MINISTRU JUSTITIEI Tudorel Toader care face pe pocaitul ??? Cum sa mai vada JUSTITIABILUL roman buna credinta sau maxima obiectivitate in infaptuirea actului de justitie in RO, balcanica?
KIS ZOLTAN
05 Iul 2017

In cazul in care totusi pragul sa fie minim pe economie sper ca se va lua reperul de venitul NET primit de un angajat careeste aproximativ 1100 lei. Recomandat ar fii totusi cea mai mica moneda emisa de BNR,respectiv 1 Ban.
Random imageUltimele stiri

loading...