2018-12-19 03:33


Ce face băutura dintr-un procuror!

 |  21:00
Ce face băutura dintr-un procuror!

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, Cecilia Ciornei, este cercetat disciplinar de către CSM, după ce Comisia de Disciplină a scos la iveală faptul că magistratul a soluţionat o cauză, deşi se afla în incompatibilitate. Prim-procurorul ar fi trebuit să se abţină de la soluţionarea cauzei, din cauză că apărătorul unui inculpat îi este nepot după soră. Este vorba despre un caz de conducere sub infuenţa băuturilor alcoolice a unui inculpat cu o alcoolemie de1,70 grame la mie în sânge. Astfel, Radu Mircea Cean, avocatul inculpatului i s-a adresat mătuşii, care a  soluţionat cauza clientului său. Cecilia Ciornei l-a scos de sub urmărire penală pe şoferul prins băut la volan şi i-a dat o amendă administrativă de 1.000 de lei. Cazul a ajuns în atenţia CSM, la solicitarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, care, la data când adjunctul său a dat soluţia de scoatere de sub urmărire penală în această cauză, se afla în concediu.

A dispărut dovada legăturii de rudenie

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat redeschiderea acestui caz şi reluarea cercetărilor. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 2 ani. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a mai deschis o anchetă, după ce în cadrul cercetării disciplinare nu s-a mai găsit la dosarul de urmărire penală împuternicirea avocaţială. Cu alte cuvinte, din paginile dosarului de urmărire penală a fost scoasă împuternicirea care indica faptul că avocatul l-a reprezentat pe inculpat în faţa organelor de urmărire penală, la poliţie. În cuprinsul tabloului avocaţilor din judeţul Hunedoara, nepotul Ceciliei Ciornei are instituită interdicţia de a reprezenta clienţi la Parchetul de pe lângă judecătoria Deva, ca urmare a faptului că este ruda prim-procurorului adjunct.

CSM acuză “temporizarea anchetei”

Inspecţia Judiciară punctează consecinţele asupra imaginii justiţiei pe care le-a produs prim-procurorul adjunct atunci când nu s-a abţinut, a preluat şi soluţionat cauza şi faptul că acesta nu şi-a păstrat imparţialitatea. De asemenea, prim-procurorul adjunct este acuzat de faptul că a temporizat ancheta, de la data emiterii soluţiei de scoatere de sub urmărire penală, respectiv 18 august 2010, şi până la soluţionarea cauzei cu emiterea rechizitoriului, 27 ianuarie 2011. Secţia pentru procurori a CSM va stabili, cel mai probabil, în luna septembrie, dacă o va sancţiona pe Cecilia Ciornei. Prim-procurorul adjunct al pachetului de pe lângă Parchetul Deva nu a putut fi ieri contactat pentru a exprima un punct de vedere, deoarece se afla în concediu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JURNALISTUL
09 Aug 2011

Si bautura din titlu unde este? Aici e vorba de un caz clar de incompatibilitate si de matrapazlic in acte publice. Doamna procuror si nepotul ei au cazut victima unor sentimente nobile, de familie, nu bauturii! Nicoleta, nu ai suflet, asta e problema ta!
Random imageUltimele stiri


loading...