2017-01-20 15:52

EVENIMENT


Cel mai bogat lider sindical, luat în vizor şi de inspectorii ANI, şi de procurorii DNA

 |  19:32
Cel mai bogat lider sindical, luat în vizor şi de inspectorii ANI, şi de procurorii DNA
Averea liderului Confederaţiei Naţionale a SindicatelorLibere din România Frăţia (CNSLR Frăţia) este formată din conturi de sute demii de lei şi zeci de mii de euro, trei case şi cinci terenuri, o maşină deteren, o motocicletă şi un ATV. Este cel mai bogat lider sindical.

Acestea sunt doar câteva dintre bunurile pe care ledeţine liderul sindical Marius Petcu. Potrivit declaraţiei de avere,sindicalistul a încasat anul trecut 10.000 de euro lunar. Marius Petcu are douălocuinţe trecute pe numele său. Cea de-a treia, un apartament de 40 de metripătraţi din Bucureşti, este trecută în declaraţia de avere pe numele soţiei.

Analiştiiimobiliari estimează că locuinţa din sectorul 4 al Capitalei ar valora mai binede 1.200.000 de euro. O altă casă se află în localitatea ilfoveană Vlădiceasca.Are o suprafaţă, pe pământ, de 190 de metri pătraţi, însă este gata abia laprimul nivel.

Totîn localitatea ilfoveană Vlădiceasca, Marius Petcu are şi două terenuri.Oamenii din sat spun că la ieşirea din localitate sunt alte două proprietăţicare ar aparţine tot liderului sindical. Pe lângă proprietăţile imobiliare, Marius Petcu are şi bijuterii în valoare de10.000 de euro, dar şi tablouri şi icoane cu aceeaşi valoare.

Liderulsindical este asociat în patru firme, cu Dan şi Sofia Muţescu, toate audenumirea de Renamed şi au sediul în Craiova. Tot în Craiova are sediul şi oaltă firmă Renamed, unde sunt asociaţi doar soţii Duţescu. Renamed Farma are 40 de contracte cu unităţi medicale de stat din 2008 pânăîn 2011. Majoritatea cu furnizarea de aparate de dializă. Contractele suntobţinute cu diferite spitale din România cum ar fi cele din Satu Mare, Baia Mare,Vâlcea, Făgăraş, Craiova, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin, dar şi Bucureşti.Valoarea acestora se ridică la peste 19 milioane de lei, mai exact 4,5 milioanede euro. Deoarece nu există legături directe ale lui Petcu cu statul,inspectorii nu pot constata un conflict de interese. Ca atare, dacă vor aveasuspiciuni cu privire la afaceri prin interpuşi, vor sesiza anchetatoriiDNA.

ANI verifică, pe lângă contractele încheiate de firmlelui Petcu, şi averea liderului de sindicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image