2017-01-20 20:09

EVENIMENT


Celulă de criză privind situaţia din Siria

 |  19:49
Celulă de criză privind situaţia din Siria

Ministerul Afacerilor Externe a înfiinţat o celulă de criză care va fi coordonată de directorul politic al instituţiei.  În contextul deteriorării situaţiei din Siria se solicită cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestei ţări să-şi înregistreze prezenţa pentru a beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

”Activitatea celulei de criză va consta în gestionarea aspectelor care decurg din evoluţia situaţiei politice şi de securitate din Siria, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi. Această structură va asigura şi coordonarea celulei de intervenţie pe linie consulară, înfiinţată la nivelul Departamentului Consular, unde funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Ministerul reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale, respectiv aeriene, navale şi terestre.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-01

TAGURI: siria, mae, celula crizaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image