2019-03-20 23:44


Cercetat de DNA pentru corupţie, numit director la un aeroport care încă nu există

 |  20:05
Cercetat de DNA pentru corupţie, numit director la un aeroport care încă nu există

Sorinel Ciobanu, fost director la AeroportulInternaţional Băneasa şi la Aeroportul Internaţional Otopeni, cercetat de DNApentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost numit directorgeneral peste un aeroport care nu a fost construit încă, cel de laBraşov-Ghimbav. Sorinel Ciobanu a fost prezentat ieri, într-o conferinţă depresă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Fapt fără precedent la Braşov. PreşedinteleConsiliului Judeţean a numit un director pentru ceva ce încă nu există. Nicimăcar nu a început construcţia, dar se simţea nevoia de un director. PreşedinteleCJ Braşov a spus că angajarea directorului este perfect legală, acesta avândatribuţiile de a coordona şi organiza lucrările, precum şi de a forma o echipăde conducere pentru viitorul aeroport. Cu alte cuvinte viitorul director va fişi inginer de şantier şi şef marketing pentru aeroport. "Voi alegedirectorii din rândul specialiştilor cu care am lucrat la Bucureşti. Înmomentul construcţiei va începe şi pregătirea personalului care va lucra laaeroport, dar şi o campanie intensă de marketing", a spus Sorinel Ciobanu.

Lucrările la aeroportul din Ghimbav nu au fostîncepute, în prezent fiind în curs studiile pentru amplasarea pistei deaterizare. Nici situaţia investitorului care ar fi trebuit să construiascăaeroportul, firma canadiană Intelcan, nu este foarte clară, preşedintele CJBraşov ezitând să ofere mai multe informaţii.

La rândul său, Ciobanu a precizat că "au apărutceva probleme" în ceea ce priveşte colaborarea cu firma canadiană.

"Am lucrat la aeroporturile de la Otopeni şiBăneasa şi am colaborat şi cu firma canadiană care ar fi trebuit să facăaeroportul de la Ghimbav, dar au apărut ceva probleme şi nu îl va maiface", a spus Ciobanu.

Acuzat de schimburi ilegale de teren

Sorinel Ciobanu are o experienţă de 20 de ani înaviaţie, între care zece ani la Aeroportul Internaţional Otopeni. În perioada2001-2005, Ciobanu a ocupat funcţia de director general la AeroportulInternaţional Băneasa, iar ulterior a fost director al AeroportuluiInternaţional Otopeni.

În 2008, Sorinel Ciobanu a fost trimis în judecată deprocurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că, în perioada încare era director la aeroportul din Băneasa, a aprobat un schimb de terenuriîntre SN AIBB şi o persoană fizică, prin care a adus societăţii un prejudiciude peste patru milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 13.12.2004a fost încheiat un contract de schimb de terenuri între SN AeroportulInternaţional Bucureşti-Băneasa şi Iulian Bogdan Năstase. Potrivitcontractului, SN AIBB SA dădea un teren de 23.392 de metri pătraţi, situat înintravilanul municipiului Bucureşti, cu ieşire la DN1 - ŞoseauaBucureşti-Ploieşti, în zona comercială Băneasa, primind în schimb un teren cusuprafaţa de 25.000 de metri pătraţi situat în localitatea Voluntari.

În iunie 2009, când Sorinel Ciobanu a fost numitdirector la Aeroportul Otopeni, ministrul de atunci al tranporturilor RaduBerceanu declara că ştie că acesta fusese trimis în judecată de DNA, precizândcă răspunderea propunerii revine celor care au făcut-o, respectiv PartiduluiSocial Democrat (PSD).

Tot atunci, Ciobanu spunea că schimbul de terenuri afost anulat şi că procesul nu a început. "A fost un schimb de terenuri,prin care Băneasa lua un teren în Voluntari pentru instalaţia de balizaj. Euzic că schimbul a fost bun pentru aeroport, însă a fost anulat. DNA-ul, cares-a ocupat de caz la cererea Aviaţiei Utilitare, pentru că şi ei doreauterenul, a venit cu un procuror care a anulat schimbul, apoi a venit al doileaprocuror şi nu s-a întâmplat nimic, în final a venit al treilea procuror, carea decis trimiterea mea în judecată, însă procesul nu a început, pentru călucrurile au fost tergiversate ", spunea Ciobanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...