2017-01-22 12:17

EVENIMENT


Cercetat pentru delapidare, liderul Sindicatului „Pro Lex” arată cu degetul spre Vasile Blaga. Lincu: Întrebaţi-l pe Eugeniu Petrescu cine este „regina”

 |  15:57
Cercetat pentru delapidare, liderul Sindicatului „Pro Lex” arată cu degetul spre Vasile Blaga. Lincu: Întrebaţi-l pe Eugeniu Petrescu cine este „regina”

PreşedinteleSindicatului „Pro Lex”, Vasile Lincu, este urmărit penal într-un dosarinstrumentat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrulParchetului General. Acuzele care i se aduc atât lui, dar şi vicepreşedintelui „ProLex”, Voinea Negoiţă, şi fostului membru „Pro Lex” Florin Vîlnei sunt dedelapidare cu consecinţe deosebit de grave. În viziunea anchetatorilor,prejudiciul creat ar fi de 12 miliarde de lei vechi. Vasile Lincu a declarat căprocurorii i-au luat un calculator în care avea stocate probe privind corupţiadin vămi şi a susţinut că democrat-liberalul Eugeniu Petrescu ştie mai binecine este „regina”, nedorind nici să infirme, nici să confirme dacă aceastaeste Vasile Blaga.

Procuroridin cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul ParchetuluiGeneral, sprijiniţi logistic de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare aFraudelor din IGPR au descins ieri-dimineaţă la mai multe adrese din Bucureşti.Ţintele erau domiciliile preşedintelui „Pro Lex”, Vasile Lincu, avicepreşedintelui „Pro Lex”, Voinea Negoiţă, şi a vicepreşedintelui „Sed Lex”,fost membru „Pro Lex”, Florin Vîlnei. Asta după ce anchetatorii au începuturmărirea penală faţă de aceştia într-un dosar ce priveşte comiterea deinfracţiuni de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.

Potrivitunui comunicat al Parchetului General, urmărirea penală a fost începută încauză faţă de învinuiţii Vasile Lincu, Florin Ilie Vîlnei şi Voinea Negoiţă,care, potrivit site-ului „Pro Lex”, este vicepreşedinte al sindicatului, încauză fiind efectuate acte de cercetare penală şi fiind administrate probepentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, din probele strânse deanchetatori a reieşit că, în calitate de lideri sindicali în cadrulSindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Vasile Lincu şi Florin Vîlneişi-au însuşit şi au folosit diferite sume de bani, fără aprobarea organelor deconducere şi fără descărcare de gestiune. Totodată, din cercetări a reieşit căVoinea Negoiţă a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilorfictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile Sindicatului „Pro Lex”.

Cercetărileefectuate până în acest moment au mai relevat că au fost încheiate de cătreliderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „ProLex” şi a fost consemnată recepţia unor bunuri fără justificare în documentelecontabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrata relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul"drepturi de autor" fără îndeplinirea condiţiilor legale.

"Încauză se efectuează percheziţii domiciliare, cercetările fiind continuatepentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi administrarea întreguluimaterial probator", se arată în comunicat.

Dosar deschis la plângereaunui fost membru al „Pro Lex”

Preşedintele„Pro Lex”, Vasile Lincu, a declarat că acest dosar este făcut în baza uneiplângeri depuse de un individ care a fost exclus din sindicat. Mai mult, spuneacesta, sindicatul a fost controlat de autorităţile statului care nu au constatatnici o ilegalitate. Cei trei sunt acuzaţi, spun surse judiciare, de unprejudiciu de peste 12 miliarde de lei vechi, fiindcă au administrat fondurile sindicatuluifără a avea autoritatea necesară. Cu alte cuvinte, Vasile Lincu şi VoineaNegoiţă nu ar fi făcut parte din conducerea acestui sindicat. În replică,Vasile Lincu susţine că există hotărâre judecătorească prin care se recunoaştefaptul că este preşedintele acestei mişcări sindicale de la înfiinţarea ei. Iarîn anul 2010 i-a fost prelungit mandatul pe încă 5 ani.

„DNA nu mi-a reţinutdocumentele prezentate ca probe”

VasileLincu s-a arătat deranjat de faptul că procurorii au ridicat, în baza unuiproces-verbal de percheziţie, un calculator. “Aici,procurorii vor găsi numele reginei din PDL”, a spus VasileLincu. Acesta a mai declarat că în urmă cu aproape două săptămâni a fost chematla Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a clarifica o serie de declaraţiidate presei. Cu această ocazie, spune Vasile Lincu, i-ar fi prezentat şidocumentele care conduc către regină. “Procurorul s-a uitat la ele, iar eul-am întrebat dacă vrea să i le las. Mi-a spus că nu. Pe mine nu mă deranjeazăaceste controale pentru că nu au ce să găsească în neregulă, eu vreau să se facăpublice şi rezultatele lor. Sunt mai multe nereguli în acest dosar. Dacăverifică calculatorul meu vor găsi numele unei persoane foarte importante dinPDL, care are un rol important pe tabla de şah. Această persoană are legăturăcu ce se întâmplă în vămi. Actele arată nişte nereguli săvârşite de niştepersoane importante, dar nu pot spune mai multe. Întrebaţi-l pe EugeniuPetrescu”, a declarat Vasile Lincu.

Audierea lui Eugeniu Petrescu la DNA, la scurt timp de la cea a luiLincu

La scurt timp după ce Vasile Lincu a dat ochii cuprocurorii DNA, la această instituţie a fost chemat pentru audieri şi EugeniuPetrescu. El este menţionat de magistraţii Tribunalului Satu Mare cu ocaziaarestării omului de afaceri clujean Liviu Florian într-un dosar de trafic deinfluenţă privind numirea Nicoletei Dobrescu în funcţia de şefă a Vămii Halmeuîn schimbul sumei de 130.000 de euro. Cu ocazia emiterii mandatului dearestare, magistraţii au menţionat în încheierea de şedinţă că inculpaţii auspus că banii au fost strânşi de Eugeniu Petrescu în numele şi pentru un partidpolitic. Ziarul “Puterea” a prezentat povestea lui Petrescu, cunoscut devecinii săi din Ferentari ca fiind consilierul lui Blaga. Membrii de vază aipartidului au recunoscut faptul că Eugeniu Petrescu este membru PDL filiala sector5. Chiar şi Vasile Blaga a declarat că îl ştie pe Eugeniu Petrescu de la partid,dar că nu este consilierul său.

Blaga: “Îl cunosc pe Eugeniu Petrescu, suntem colegide partid”

Fostul ministru deinterne, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, ne-a declarat telefonic, înurmă cu o lună, faptul că îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu(intermediarul mitei luate de fostul şef al Vămilor, Radu Mărginean, şifăptuitor în dosar, potrivit procurorilor) în calitate de coleg de partid.

- În ce măsură îl cunoaşteţi peEugeniu Petrescu?

- Fireşte că-l cunosc, doar suntemcolegi de partid.

- Adică domnul Petrescu are carnet demembru al PDL?

- Păi... cred că da, dar cel mai binear trebui să întrebaţi la cadre, pe domnul Antonie.

- Dar măcar ştiţi din ce organizaţieface parte? De Bucureşti sau alta?

- Nu ştiu, nu ştiu, întrebaţi lacadre, ei ştiu cel mai bine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
08 Mar 2011

Hai mai, chiar asa a aspus Lincu? Ca "regina" e din PDL? Sunt curios cum se intampla predarea de stafeta. Cand liberalii ies de la guvernare, incasatorul spagii centralizate inchide seiful si pleaca? Urmatorul vine si stie ca are de incasat, cat si de la cine? Haideti mai, ca in incercarea de a ne demonstra ca trebuie sa-l uram si noi pe asescu la fel ca Patriciu, Voiculescu si Vintu, nu sunteti logici. E neverosimil scenariul.
SILE
09 Mar 2011

Daca d-l Lincu ar fi avut cu adevarat probe ale coruptiei din vami si nu a depus copii in diverse locuri sigure , inseamna ca e chiar batut in cap. Daca insa tot ce spune nu e decit o fumigena, inseamna acelas lucru.Nu exclud posibilitatea ca d-l Blaga sa fie altceva decit pare , dar de la posibil la real e o distanta imensa. Realul trebuie dovedit cu probe dincolo de orie indoiala fireasca cum spun americanii. O zi buna !
SILE
09 Mar 2011

Nu credeti si jurnalistii au datoria de a verifica informatiile surselor sau celor ce le iau interviuri, inainte de a le lua de bune? Ar evita astfel riscul de a-si dezinforma cititorii.Limbajul acesta aluziv, nu cred ca geustat de prea multa lume. Si ratingul nu este criteriul absolut al calitatii jurnalistice.O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image