2017-01-17 17:43

EVENIMENT


Cerşetorii, pe cale de dispariţie

 |  12:11
Cerşetorii, pe cale de dispariţie

Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a înaintat un proiect de lege care interzice cerşetoria şi care prevede pedeapsa cu închisoarea între şase luni şi doi ani pentru persoanele care practică această activitate, dar şi amenzi între 300 şi 600 de lei pentru cei care dau bani cerşetorilor. Propunerea legislativă a fost depusă în această lună şi se află la Senat, care este prima Cameră sesizată.

Conform proiectului, cerşetorul este "persoana care solicită publicului ajutor material", iar cerşetoria este "acţiunea de a cerşi şi rezultatul ei; strângere de bani ca mijloc de existenţă". "Obţinerea de bani prin cerşetorie de către o persoană constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la doi ani", se arată în proiect.

De asemenea, "darea de bani către o persoană care practică cerşetoria constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 300 la 600 lei".

În propunerea legislativă se mai arată că sumele de bani obţinute prin cerşetorie se confiscă.

De aplicarea prevederilor acestei legi ar urma să se ocupe autorităţile cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13

TAGURI: cersetori, disparitie, stefan pirpiliuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MILI
29 Dec 2011

foarte bine. insa regula trebuie aplicata si bise ricii si popilor care umb la cu cerutul: iti vinde o luminare cu 1 leu,desi costul real este de 0,03 lei,nunti,botezuri,inmor mintari banii sunt bagat i in buzunare de popi,nu dau chitante ,desi sunt s cutiti de impozite.vor a veri si separatia de stat :atunci statul de ce sa-i subventioneze?

Adauga un comentariu

Random image