2018-12-17 16:38


Cetăţean turc, reţinut pentru trafic de migranţi şi dare de mită. Şoferul TIR-ului încerca să treacă fraudulos graniţa

 |  14:12
Cetăţean turc, reţinut pentru trafic de migranţi şi dare de mită. Şoferul TIR-ului încerca să treacă fraudulos graniţa

Un cetăţean turc, şofer al unui TIR care transporta aţă către o firmă din Germania, a fost reţinut pentru trafic de migranţi şi dare de mită. Bărbatul încerca să treacă fraudulos graniţa cu 37 de migranţi, între care şapte copii.

De asemenea, acesta a vrut să ofere mită poliţiştilor de frontieră de la Giurgiu.

Poliţia de Frontieră Giurgiu a anunţat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrători de la Direcţia Generală Anticorupţie şi un procuror, au prins în flagrant un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, care a încercat să ofere 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru a-l lăsa să introducă ilegal în ţară 37 de migranţi.

Potrivit sursei citate, cetăţeanul turc, şofer al unui camion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, a oferit unui poliţist de frontieră banii pentru ca, în schimb, acesta să realizeze formalităţile de frontieră fără a deschide compartimentul de marfă al TIR-ului.

Poliţistul a făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, iar cetăţeanul turc a fost prins în timp ce promitea poliţiştilor banii pentru ca aceştia să-l lase să treacă TIR-ul prin vamă fără a fi controlat.

Autorităţile române au găsit, în momentul în care au deschis compartimentul de marfă al autotrenului, 37 de persoane - şapte copii, şase femei şi 24 de bărbaţi -, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean turc.

Şoferul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: cetatean, turc, retinut, trafic, migranti, dare, mita, sofer, tir, incearca, trece, fraudulos, granita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...