2017-01-16 23:48

EVENIMENT


''Cetăţeanul lui Băsescu'', achitat a doua oară

 |  16:31
''Cetăţeanul lui Băsescu'', achitat a doua oară
Finanţatorulclubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, judecat pentru sprijinirea unuigrup infracţional organizat şi şantaj, a fost achitat, vineri, de Curtea deApel Cluj, pentru ambele capete de acuzare, însă decizia nu este definitivă,informează . Decizia poate fi atacată curecurs în zece zile de la pronunţare. Curtea de Apel Cluj a pronunţat, vineri,sentinţa în apelul înaintat de procurorii DIICOT împotriva unei decizii aTribunalului Cluj care îl achitase pe Paszkany, judecat pentru sprijinirea unuigrup infracţional organizat şi şantaj. Curtea de Apel Cluj a respins apelulDIICOT ca nefondat, astfel că Paszkany a fost achitat pentruambele capete de acuzare.

Paszkanyeste cunoscut şi ca fiind „cetăţeanul lui Băsescu”, după ce i-a trimisacestuia un memoriu în care denunţa cârdăşia dintre magistraţi, oameni deafaceri şi politicienii clujeni, memoriu citit de preşedinte în faţaprocurorilor, în anul 2007, la Parchetul General, şi care a determinat declanşareaunei anchete a DNA.

Lafinalul audierilor, procurorul DIICOT a cerut ca apelul să fie admis şi fiecauza să fie trimisă spre rejudecare Tribunalului Cluj, fie ca instanţa să sepronunţe şi să îl condamne pe Arpad Paszkany pentru şantaj şi sprijinirea şifinanţarea grupului “Gazeta”.

ArpadPaszkany a spus în faţa judecătorilor că solicitările procurorului sunt“absurde”, pentru că el nu l-a obligat sau forţat pe Iulian Dascălu să facăvreo tranzacţie cu el, afirmând că patronul Iulius Mall a insistat să seîntâlnească cu el pentru a stinge conflictul privind licitaţia de construire acentrului comercial din Gheorgheni.

Omulde afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiindacuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizatcondus de Liviu Man, preşedintele Trustului Gazeta, prin finanţarea, subdiverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şimodul de operare.

Dosarula fost înregistrat în 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Potrivitprocurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului în interespersonal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de cătremembrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facăsau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sausă încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

Deasemenea, omul de afaceri clujean a fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor TrustuluiGazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pecare a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiulCluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image