2018-11-18 20:42


CExN la Băile Herculane. Cu ce se laudă PSD după 10 luni de guvernare – MAJORAREA salariilor bugetarilor cu 21,2% și CREȘTERE economică de 7%

 |  13:10
CExN la Băile Herculane. Cu ce se laudă PSD  după 10 luni de guvernare – MAJORAREA salariilor bugetarilor cu 21,2% și CREȘTERE economică de 7%

Liderii PSD, reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, analizează vineri măsurile din programul de guvernare despre care spun că le-au realizat în cele zece luni de guvernare. Printre acestea: creşterea salariilor în sectorul public cu 21,2% prin majorarea fondului de salarii cu 9,9 miliarde de lei, creştere economică de 7%, scăderea datoriei guvernamentale şi a deficitului bugetar. În documentul prezentat CExN nu se precizează însă nimic despre devalorizarea record a monedei naţionale, despre creşterea dobânzilor la credite sau despre tăierea masivă a banilor de la investiţii, informează News.ro.

Potrivit evaluării făcute de PSD, o serie de obiective au fost realizate, ba chiar depăşite în primele zece luni de guvernare.

Astfel, deşi PSD a promis o creştere economică de 5,5%, aceasta a ajuns la 7%. Deşi au estimat o valoare a Produsului Intern Brut (PIB) de 815 miliarde de lei, aceasta a atins suma de 842 miliarde de lei. De asemenea, datoria guvernamentală, estimată a fi scăzută la 39% din PIB, a ajuns de fapt la 37,4%, iar deficitul bugetar a atins procentul de 2,96% din PIB.

România, mai arată PSD, se află în top 5 mondial la capitolul creştere economică, cu peste 7%.

Social democraţii mai susţin că au crescut veniturile bugetare cu mai mult de 20 de miliarde de lei, de la 187,5 miliarde în ianuarie – octombrie 2016, la 207,5 miliarde în aceeaşi perioadă a anului curent, iar gradul de absorbţie al fondurilor europene a atins procentul de 9%.

Raportări triumfaliste

În ceea ce priveşte realizarea obiectivelor sociale din programul de guvernare, PSD susţine că a crescut salariile în sectorul public cu 21,2%, deşi îşi propusese să le majoreze cu 20%. Astfel, PSD arată cum în perioada ianuarie – octombrie 2016 fondul de salarii în sectorul bugetar era de 46,5 miliarde de lei, ca în aceeaşi perioadă a anului 2017 acesta să ajungă la 56,4 miliarde. Concluzia social-democraţilor este că astfel, salariile din sectorul bugetar au fost majorate cu 21,2%, diferenţa dintre fondul de salarii din 2016 şi cel din 2017.

La fel, mai susţin aceştia, în primele zece luni de guvernare PSD au crescut cu 266.471 numărul de contracte de muncă full time, salariul minim a fost stabilit la 1.450 lei, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei, iar pensia minimă garantată la 520 de lei.

Social-democraţii mai arată şi că puterea de cumpărare a salariaţilor a crescut de la 12% la 12,6%, iar a pensionarilor a ajuns de la 6,7% la 14,6%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-17

TAGURI: cexn, psd, baile herculane, salarii, guvernare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PRET
17 Noi 2017

Guvernul mincinosilor.0 km autostrazi,cresterea pretului la carburanti prin supraaciza nejustificata,cresterea pretului la energie,0 realizari importante.tudose un mincinos ordinar.nu ii suporta nimeni.4,64 pretul la benzina acum5,16.si ce spunea cretinul asta:nu creste ca a vorbit el cu mafia petro.iar mafia petro s-a pisat in capul lui.cine plateste:romanii cinstiti care muncesc pentru o bucata de paine.iarna grea omatul mare tudose se pisa in picioare.de fapt asta este o hotie pusa la cale cu fmi.misa un retardat fmi.dna este zero barat.
ANONIM
18 Noi 2017

Cum ați comenta despre faptul că Liviu Dragnea și Tăriceanu par a fi parelele, Primul Ministru Mihai Tudose exersând la aparat, în vremea premierului Grindeanu exersând probabil la bârnă, nezicându-se nimic despre "statul paralel", alții fiind probabil pe terenuri de baschet sau de tenis ? Considerați că politicieniiși reprezentanții altor instituții ar intenționa să promoveze "olimpismul sportiv" în politică ?
ANONIM
18 Noi 2017

Continuare la comentariul anterior. Și fair-play -ul ?
AUTOSESIZARE P.G.
18 Noi 2017

ALO, PARCHETUL GENERAL VA PUTETI AUTOSESIZA ca RO dupa 27 de ani de ANARHIE (zisa tranzitie ori democratie orginala sau damboviteana) a revenit in evul mediu .Dupa „Rezolutia TICALOSIEI” adoptata pe data de 17.11.2017 de catre PSD la Herculane ,ACEASTA GRUPARE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA (dovedita cu probe si argumente) impreuna cu alta organizatie criminala ALDE trebuie scoase in afara legii iar infractorii de crima organizata din aceste structuri pedepsiti conform legilor in vigoare.
Random imageUltimele stiri


loading...