2017-01-23 21:00


Chestorii de poliţie, activi până la 60 de ani

 |  21:00
Chestorii de poliţie, activi până la 60 de ani

Chestorii de poliţie pot fi menţinuţi în serviciu până la 60 de ani, dacă nu cer contrariul la împlinirea vârstei de pensionare, şi chiar până la 62 de ani, dacă le permite starea de sănătate, potrivit proiectului OUG pentru modificarea Legii privind statutul poliţistului, aprobat miercuri de Guvern.

Prin actul normativ adoptat se instituie regula potrivit căreia chestorii de poliţie, chestorii principali de poliţie, chestorii-şefi şi chestorii generali sunt menţinuţi în serviciu până la vârsta de 60 de ani, în măsura în care aceştia nu solicită încetarea raporturilor de serviciu la împlinirea vârstei-standard de pensionare.

Totodată, aceştia pot fi menţinuţi în serviciu, la cerere, până la vârsta de 62 de ani, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în foarte bune condiţii a atribuţiilor ce le revin, respectiv cu aprobarea semestrială a ministrului administraţiei şi internelor.

Actul normativ reglementează posibilitatea de menţinere în serviciu până la vârsta de 60 de ani, adică şi după împlinirea vârstei-standard de pensionare (dacă se ia în calcul că, pentru poliţişti, aceasta coincide cu vârsta 60 de ani, începând cu anul 2030), şi pentru alte categorii decât cele prevăzute la acest moment de Legea nr. 360/2002, respectiv ofiţerii de poliţie, cu aprobarea anuală a ministrului administraţiei şi internelor, şi agenţii de poliţie, cu aprobarea anuală a inspectorilor generali (similari). În acest caz a fost eliminată condiţia existenţei unei propuneri din partea şefilor ierarhici superiori.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a avut în vedere faptul că menţinerea situaţiei actuale prevăzute de Statutul poliţistului generează un decalaj între limita de vârstă în grad profesional până la care poliţiştii pot fi menţinuţi în activitate (la acest moment, regula generală fiind vârsta de 55 de ani) şi vârsta-standard de pensionare, respectiv de la faptul că prin trecerea timpului acest decalaj se măreşte, în defavoarea poliţiştilor, proporţional cu creşterea etapizată a vârstei-standard de pensionare (până la atingerea, în anul 2030, a vârstei de 60 de ani), precizează MAI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DIACONU GABRIELA
03 Dec 2011

DOMNULE PRESEDINDE , TINETI CAT MAI MULT IN ACTIVITATE, ALTFEL O SA NE SCUFUNDAM DE TOT , POLITIA TREBUIE SA SE BAZEZE PE EI POLITISTI MAI TINERI SUNT PREA INCREZUTI IN PUTERA LOR SI DAU GRES [ MA REFER LA IASI]
Random image