2019-03-23 09:15


Chestorul Jenică Arion va fi numit şef al DGA

 |  21:00
Chestorul Jenică Arion va fi numit şef al DGA

Chestorul Jenică Arion-Ţigănaşu, directorul Direcţiei Generale Anticorupţie, va fi numit în funcţie peste două săptămâni, când se va întoarce din concediu, au declarat pentru “Puterea” surse din MAI. În prezent, chestorul se află în a doua perioadă de împuternicire la comanda DGA, după ce Traian Igaş a venit, anul trecut, la conducerea ministerului.

Ieri, ministrul l-a împuternicit adjunct al directorului general al DGA pe comisarul-şef Octavian Melintescu, acesta ocupând anterior funcţia de şef al Serviciului Anticorupţie al Capitalei. Această funcţie era vacantă după ce Arion i-a luat locul chestorului Liviu Popa, care a fost împuternicit la comanda IGPR. Delegarea lui Melintescu „a intrat în vigoare cu data de 1 septembrie şi este menită să întărească structura de comandă a Direcţiei Generale Anticorupţie”, a declarat Traian Igaş.

În primele opt luni ale anului, ofiţerii DGA au cercetat 3.539 de persoane, dintre care 1.582 au fost cadre ale MAI, mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul dosarele înaintate procurorilor a fost mai mare faţă de 2010. Dintre acestea, 362 au fost înaintate la DNA, iar 1.231 la structurile centrale şi teritoriale ale Parchetului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...