2017-01-25 03:34


Cifre istorice pentru Petrom: cel mai mare profit al unei companii româneşti !

 |  09:31
Cifre istorice pentru Petrom: cel mai mare profit al unei companii româneşti !

Grupul Petrom a raportat cel mai mare profit al unei companii româneşti în 2011, atingând cifra de 887 de milioane euro, un record pentru o companie românească, precizează site-ul Rtv.

În total, profitul Petrom a crescut cu 72%, la 3,759 miliarde lei, după ce în ultimul trimestru acesta a înregistrat o urcare de 8%, la 838 milioane lei (circa 203,7 milioaneeuro). Rezultatul financiar al Petrom pentru anul 2011 reprezintă cel mai mare profit înregistrat vreodată de o companie românească.

În 2011, Petrom a raportat vânzări de 22,61 miliarde lei, o cifră record, cu 21% mai mare decât în anul precedent. „2011 a reprezentat un an cu provocari venind din mediul extern, dar cu rezultate financiare solide si o performanta operationala remarcabila. Acesta este rezultatul eforturilor investitionale considerabile, managementului eficient al costurilor, dar si preturilor favorabile la titei. Am reusit sa stabilizam nivelul productiei in Romania si avem satisfactia mai multor realizari in activitatea noastra de explorare din Romania”, a declarat CEO-ul companiei, Mariana Gheorghe, potrivit aceleiaşi surse.

„De asemenea, am finalizat cu succes constructia centralei Brazi, insa operarea comerciala este acum preconizata pentru a doua parte a anului 2012. In pofida cererii deteriorate pe piata de retail, 2011 a fost primul an dupa privatizare cand R&M a inregistrat un rezultat pozitiv al EBIT CCA excluzand elementele speciale, sustinut de imbunatatirea performantei operationale din rafinare. Ne vom concentra in continuare pe cresterea eficientei si disciplina financiara, in vederea dezvoltarii noastre durabile si pentru a ne atinge potentialul de crestere. Ne respectam angajamentul de a ramane un pilon de stabilitate si de a aduce o contributie semnificativa la cresterea economica a Romaniei”, a mai precizat Mariana Gheorghe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-16

TAGURI: petrom record, profit petrom, record vanzari, cifre record petromComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image