2018-07-18 19:45


Cinci ani de închisoare cu executare pentru procurorul Maximilian Bălăşescu

 |  11:28
Cinci ani de închisoare cu executare pentru procurorul Maximilian Bălăşescu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat marţi pe fostul procuror Maximilian Bălăşescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată la instanţa supremă.Totodată, Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu au primit câte patru ani de închisoare cu executare.

Bălăşescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Pentru complicitate la luare de mită, Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu executare, fiindu-le, totodată, interzise unele drepturi pe o perioadă de trei ani.Măsura arestării preventive în cazul celor trei a fost menţinută, iar perioadele reţinerii şi arestării preventive, începând din 1 februarie 2012, vor fi scăzute din pedepsele aplicate.

La ultimul termen de judecată, Maximilian Bălăşescu declara că nu a pretins şi nu a primit niciun ban de la nimeni şi că are conştiinţa împăcată."Puteţi să-mi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa, iar în conştiinţa mea eu sunt împăcat", a declarat Maximilian Bălăşescu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Ilfov.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Maximilian Ioan Bălăşescu pentru de luare de mită şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, precum şi pe Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mită, în 24 februarie 2012, la mai puţin de-o lună de la probarea faptelor.

În luna ianuarie 2012, Bălăşescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, a pretins de la un denunţător, cu titlu de mită, "un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian să stabilească cu denunţătorul suma exactă".

Potrivit DNA, Cristian Marian Ene a fost prins în flagrant delict luând de la denunţător, în numele lui Bălăşescu, sumele de 90.000 de lei şi 80.000 de euro (reprezentând echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca primă tranşă a sumei totale pretinse, în 31 ianuarie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a lui Maximilian Bălăşescu la 1 februarie, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: mită, Maximilian_Bălăşescu, închisoare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova