2017-01-19 08:41

EVENIMENT


Cinci elicoptere ale MAI, în misiuni de salvare

 |  16:14
Cinci elicoptere ale MAI, în misiuni de salvare

Cinci elicoptere ale MAI, dintre care două de tip SMURD, au efectuat până în prezent zece misiuni umanitare în judeţele Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Ialomiţa şi Teleorman, de unde au preluat 20 de pacienţi care au fost transportaţi la spitale din Capitală.

Potrivit unui comunicat al MAI, încă un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a decolat, în urmă cu puţin timp, din Bucureşti cu destinaţia Olteniţa, judeţul Călăraşi, pentru a prelua doi bolnavi care au nevoie de dializă.

De asemenea, un alt elicopter de tip SMURD a decolat la ora 15.15 către Piteşti, pentru a prelua un copil de şapte luni resuscitat.

Secretarul de stat în MAI Ioan Dascălu a declarat, vineri, că şase elicoptere ale ministerului sunt disponibile pentru a interveni în situaţii de urgenţă cauzate de zăpadă şi viscol, iar în total 3.841 de lucrători din diferite instituţii şi mai mult de 1.500 de maşini şi utilaje sunt în teren.

Potrivit datelor prezentate de şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Ioan Dascălu, peste 1.570 de lucrători ai MAI acţionează în teren cu 538 de autospeciale şi autovechiule în teren, iar în total 3.841 de oameni cu peste 1.500 de utilaje, de la toate instituţiile implicate, lucrează pentru deszăpezire. Potrivit lui Dascălu, lucrătorii MAI au avut o colaborare foarte bună cu MApN şi Ministerul Transporturilor, atât în cursul zilei de joi, cât şi pe parcursul nopţii trecute.

Totodată, Dascălu a prezentat situaţia persoanelor evacuate sau blocate în maşini, valabilă vineri, la ora 10.00. Astfel, 100 de persoane erau blocate în 88 de autovehicule, majoritatea pe drumuri din judeţul Ilfov, în timp ce 576 de oameni sunt cazaţi în adăposturi.

De asemenea, din rezervele de stat au fost alocate 11 tone de motorină, 7 tone de benzină, 1.500 de kilograme de conserve, dar şi mii de litri de apă, cantităţi care vor fi repartizate prin ISU Argeş, Călăraşi şi Giurgiu. De altfel, o parte din aceste cantităţi au fost deja repartizate în cursul nopţii trecute.

"Din partea Inspectoratului General de Aviaţie avem 6 elicoptere disponibile pentru a interveni, se află în operaţiuni de salvare şi repartizare a apei şi hranei. Trei sunt de mare capacitate, fiecare poate evacua 15 pasageri, iar celelalte pot să efectueze intervenţii de salvare pentru urgenţe medicale", a adăugat Dascălu, care a precizat că unul dintre elicoptere survolează autostrada A2.

Judeţele Constanţa şi Tulcea se vor afla, în intervalul vineri, ora 12.00 - sâmbătă, ora 10.00, sub cod galben de viscol, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În cele două judeţe, vântul va sufla cu viteze de până la 50-60 de kilometri pe oră. Până vineri la ora 12.00, cele două judeţe s-au aflat sub cod portocaliu.

În zilele următoare, valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, mai spun meteorologii. Sâmbătă şi duminică, temperaturile vor putea scădea, în unele zone, la -25 de grade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-14

TAGURI: mai, elicoptereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FANTOMAS
29 Ian 2012

O reclama nemeritata facu ta puterii. Sanatatea est e in colaps din cu totul alte motive decat cele pa rtaite pe toate orificiil e trupurilor lor de linga ii preaputernicilor zilei din Romania. Si anume: 1 . Necesitatea stringenta de panselute iarna. 2. Cr iza inexistentei stadioan elor in panta si a salilo r de sport in orasele cu o populatie majoritara de peste 50 de ani(ex.: cam pina) 3. Salariile foarte mici ale personalului me dical de sanatate. 4. Dis pozitia IDIOATA a IDIOTIL OR din conducerea TARII: un angajat la 7 pensionat i sau plecati. 5. Lipsa d e interes pentru moderniz area spitalelor, reabilit ari, etc. 6. Interesul cr escand de PRIVATIZARE pen tru introducerea banilor in buzunarele smecherilor . Pana si catelul, o DIVA l-a dus la Viena pentru tratament pe cand altii nu se pot c--a de foame. CE INSEAMNA PRIVATIZAREA MEDICINEI? Daca ai nevoie de un specialist de la A na Aslan - geriatrie, te costa 300 lei prima vizit a, la o luna esti chemat la a 2-a vizita = 200lei, dupa alte 3 luni (sau du pa caz) alte 200 lei, etc ., etc..... LA CATE VIZIT E REZISTA OMUL DE RAND?

Adauga un comentariu

Random image