2019-03-26 02:20


CIRC la procesul ministrului Muncii, Lia Olguța VASILESCU. Cum s-a ajuns ca procurorul DNA să recuze judecătorul, iar avocatul procurorul

 |  11:15
CIRC la procesul ministrului Muncii, Lia Olguța VASILESCU. Cum s-a ajuns ca procurorul DNA să recuze judecătorul, iar avocatul procurorul

Situație confuză, marți, în procesul fostului primar al Craiovei, actual ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Procurorul DNA a recuzat, la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul care trebuia să ia în discuţie contestaţia privind retrimiterea la DNA a dosarului în care Olguţa Vasilescu este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei, iar avocatul acesteia a recuzat, la rândul său, procurorul de şedinţă, şi a susţinut că recuzarea instanţei este ”absolut nemaiîntâlnită, este o premieră”.

”Eu cred că punctul de vedere de astăzi de a recuza instanţa de judecată este absolut nemaiîntâlnit, este o premieră şi sigur ne-a îndreptăţit şi nouă o cerere de recuzare a procurorului de şedinţă, în condiţiile în care fiecare punct de vedere pe care am încercat să-l exprimăm în faţa judecătorului a fost oprit într-o manieră absolut de neacceptat pentru o solemnitate de şedinţă de judecată de procurorul de caz”, a mai spus avocatul Alexandru Chiciu, care a concluzionat că prima solicitare a procurorului a fost de recuzare a judecătorului, motiv pentru care apărarea a cerut recuzarea procurorului de şedinţă.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, prezentă la Curtea de Apel Bucureşti, a spus că ”este o nouă premieră care se întâmplă în acest dosar”.

”Este dosarul premierelor, pentru că de fiecare dată ce s-a întâmplat în cazul meu nu mai apăruse, cel puţin în spaţiul public. S-a început cu încălcarea dreptului la apărare şi iată că sunt deja mai mulţi judecători care au constatat acest lucru, timp de 20 de zile eu nu am putut să-mi văd dosarul”, a spus ministrul Muncii, precizând că în cazul său s-au falsificat probe, stenograme, s-au luat oameni de pe stradă nevinovaţi, duşi în hoteluri şi anchetaţi pentru a o denunţa.

”Probabil cei de la DNA vor trebui să recuze toţi judecătorii corecţi din această ţară, pentru că nu cred că există vreun judecător corect care, uitându-se cu atenţie peste acest dosar, să nu dea aceeaşi soluţie ca cei dinaintea lui”, a mai spus Vasilescu.

Două eșecuri pentru DNA în acest dosar

Tribunalul Bucureşti a decis, în 15 decembrie 2016, pentru a doua oară, retrimiterea la DNA a dosarului Olguţei Vasilescu, în care este acuzată de patru fapte de luare de mită pe care le-ar fi comis când era primar al Craiovei, după ce în urmă cu două luni a dispus ca această cauză să fie restituită procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul fostului edil, însă Curtea de Apel a stabilit ca dosarul să se întoarcă la TB, pentru continuarea judecării în Cameră preliminară.  

DNA a formulat o nouă contestaţie, după decizia din 15 decembrie, care trebuia să fie judecată marţi la Curtea de Apel Bucureşti.

În 19 iulie, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Olguţa Vasilescu, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-17

TAGURI: lia olguta vasilescu proces, primar craiova, ministrul muncii, procuror dna, judecator, avocat alexandru chiciu, recuzare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD.
17 Ian 2017

Alo ! CIUMA ROSIE . - AVETI SI VOI VR EUNUL CARE SA NU AIBA DOS AR PENAL SAU CONDAMNARE. ?
DA AVEM!
17 Ian 2017

si inca multi ! iohanis w ernew iohanis klaus io hanis vanzatorul de copii
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...