2019-03-23 19:26


CIRC la sosirea Laurei Codruța KOVESI la Secția Specială de anchetare

 |  13:14
CIRC la sosirea Laurei Codruța KOVESI la Secția Specială de anchetare

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a sosit joi, la ora 13.00, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a urmează să fie audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. Față de data trecută când a venit la audieri, ea nu a făcut acum nici o declarație. Kovesi, care a mers calm tot drumul până la intrarea în instituție, înconjurată de o groază de jurnaliști, a fost aşteptată într-un haos de nedescris, de un grup de susţinători care scandau "Hai, Codruţa!", dar și de alții care îi doreau să ajungă cât mai repede la “pușcărie”.

Kovesi a fost audiată şi în 15 februarie, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

În privinţa acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe "coincidenţe", una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o şedinţă din Parlamentul European ce vizează concursul pentru şefia Parchetului European.

"E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt mult coincidenţe. S-a început următirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidenţă- sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ţinut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehinicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa Fm.

Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a obţinut 26 de voturi în comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziţiei de procuror-şef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franţa) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obţinut un singur vot. Un vot a fost nul. Kovesi a câştigat şi votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, primind 12 voturi, în vreme ce Francois Bohnert (Franţa) a obţinut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obţinut un singur vot. Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-07
Citeste si:
Laura Codruţa Kovesi, aşteptată la audieri la Secţia specială de anchetare a magistraţilor

TAGURI: laura codeuta kovesi, circ, sosire, sectia speciala de anchetare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FREACA MENTA
07 Mar 2019

CIRC SI FUTAI IN HOTELURI , CU PULARAUL DE LA SRI , PE BANI STATULUI SI IN TIMPUL SERVICIULUI . LA MACIUCI SI UMERI CRACI , PLATIT DE NOI CETATENI . MAI IA SI UN VIN CU DANF DE PULA SI JUSTIRTIE
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...