2017-01-24 17:06


Circul Foamei va fi mall de fiţe

 |  21:00
Circul Foamei va fi mall de fiţe

Un nou zgârie nori va apărea cât de curând în plin centrul Capitalei. Societatea Minerva SA, proprietara spaţiilor de sub Cupola de la Piața Unirii, intenţionează să construiască aici un mall şi un hotel de 14 etaje.

Cupola de la Unirii, numită pe vremuri Circul Foamei, va dispărea în scurt timp din peisajul clasic bucureştean. În locul acesteia va răsări un adevărat zgârie nori, care la primele etaje va fi înconjurat de un mall. De două săptămâni sute de autobetoniere nu mai contenesc să descarce direct pe unul dintre geamurile de la baza clădirii betonul destinat consolidării imobilului. Iureşul autobetonierelor, care în unele zile au lucrat 24 din 24, a fost de natură a pune la grea încercare nervii şoferilor care se aventurează prin centrul şi aşa supraaglomerat al Capitalei. Din câte am aflat de la mai mulţi muncitori, în prezent se lucrează la o nouă fundaţie, viitorul hotel urmând să plece de la nivelul 2. Zilele trecute la sediul societăţii Minerva SA, proprietara viitorului hotel şi a mall-ului, nu era nimeni care să poată da relaţii despre stadiul lucrărilor sau al dosarului de autorizare a construcţiei. De la arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3 am aflat că, deocamdată, cei de la Minerva SA au solicitat şi obţinut doar un Certificat de Urbanism, condiţionat de obţinerea ulterioară a autorizaţiei de construcţie şi a aprobării proiectului de către Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti. Cei de la Primăria Capitalei habar nu aveau însă despre hotelul şi mall-ul ce vor înlocui vechea piaţă agroalimentară din buricul Capitalei, cu atât mai puţin să fi eliberat vreo autorizaţie. Practic, în prezent se lucrează doar la interior.

Societatea Minerva SA îi aparţine omului de afaceri Aurel Muntean, fost fotbalist la Inter Sibiu şi Sportul Studenţesc în anii ‘80. Acesta deţine în prezent peste 400 de spaţii comerciale răspândite pe întreg teritoriul ţării. Printre acestea, Magazinul Victoria din Capitală şi hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu. Averea lui Muntean este evaluată la peste 200 de milioane de euro şi se estimează că acesta obţine două milioane de euro anual numai din chirii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image