2019-03-22 14:27


Clanul Beinur, sprijinit de poliţişti şi ziarişti

 |  19:34
Clanul Beinur, sprijinit de poliţişti şi ziarişti
Nuredin Beinur şi alte şase persoane,printre care şi adjunctul şefului Poliţiei Neptun, au fost reţinuţi deprocurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul ParchetuluiGeneral. Aceştia sunt acuzaţi de şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală şidelapidare. Printre ei se află şi interlopul Nelu Mihai Balaban fost membru debază al clanului Cămătari, trimis în judecată alături de aceştia pentru traficde persoane, proxenetism şi prostituţie. Puteţi citi integral referatul cupropunerea de arestare preventivă pe site-ul www.puterea.ro.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penalăşi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au reţinut, în urmaaudierilor, pentru 24 de ore, pe Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Nelu MihaiBalaban, Mannix Pădure, Cristinel Niţoi, Constantin Ovidiu Popa şi ValentinPopa. Cei şapte sunt acuzaţi de şantaj, instigare sau complicitate la şantaj,ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,evaziune fiscală şi delapidare. Printre cei reţinuţi de procurori este şiofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, adjunctul şefului PoliţieiNeptun, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şifavorizarea infractorului.

Niţoi,un poliţist influent

Din probele administrate până înprezent anchetatorii au stabilit că, începând din 1999, Erchin Nuredin şiBeinur Nuredin, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe deprotecţie de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul promisiunii că-şi vorputea derula în linişte afacerile pe litoral. "Taxele de protecţie seridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părţile vătămatedepuneau plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul unui poliţist depoliţie judiciară, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi sămuşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere înjudecată", se arată într-un comunicat al Parchetului instanţei supreme. Potrivitprocurorilor, poliţistul Cristinel Niţoi acorda sprijin membrilor clanuluiNuredin, direct sau indirect, "contribuind prin acţiunile lui laexercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate".

Pentru a-şi pune în aplicareplanurile, membrii clanului recurgeau de cele mai multe ori la ameninţări cumoartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, atâtîn mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precum şi la distrugeri de bunuricu scopul de a-i intimida, au mai arătat procurorii.

"Cu titlu de exemplu, parteavătămată M.M. a cesionat celor doi inculpaţi, cu titlu gratuit, folosinţa unuiteren (pe care erau amplasate unităţi comerciale al căror acţionar majoritarera partea vătămată), cesiune ce reprezenta, de fapt, taxă de protecţie(apreciată la valoarea de 15.000 euro/an). În momentul în care partea vătămatăa încercat să-şi câştige drepturile în instanţă sau prin intermediul organelorde poliţie, inculpaţii, personal sau prin locotenenţii lor, au recurs la măsuriextreme constând în intrări în forţă pe terenul părţii vătămate, urmate delucrări şicanatorii de escavare sau de distrugere a plaselor de protecţie şidemolare a schelelor folosite la renovarea unor imobile", au precizatprocurorii. Anchetatorii spun că poliţistul se comporta ca un adevărat membrual clanului şi că omul legii îl recunoştea de şefi pe fraţii Nuredin.

Amenzide circulaţie pentru intimidare

Anchetatorii mai arată în referatulpropunerii de arestare că, în luna iulie 2010, Nuredin Beinur şi Nuredin Erchinau apelat la comisarul-şef de poliţie Niţoi Cristinel, care cunoştea stareaconflictuală dintre clanul Beinur şi partea vătămată M.M. (mai mult, acestainstrumenta cauze care aveau ca obiect plângeri ale părţii vătămate M.M.îndreptate împotriva fraţilor Nuredin sub aspectul săvârşirii infracţiunii deşantaj). În acest sens, Niţoi Cristinel a intermediat întâlnirea dintre NuredinErchin şi şefa Biroului de Poliţie Rutieră Mangalia, Iacob Gabriela. În urmaacestui sprijin au fost aplicate un număr de cinci amenzi contravenţionaleconducătorilor autocarelor destinate transportului de turişti aparţinândfirmelor administrate de partea vătămată M.M.

Recuperăride bani, contra cost

Cercetările au mai relevat şi faptulcă printre membrii clanului Beinur se ocupau şi cu recuperarea unor datoriiexistente între persoane fizice, prin recurgerea la metode de constrângerepsihică a părţilor vătămate, precum ameninţări cu moartea, cu sechestrarea,molestarea sexuală, incendierea unor bunuri, exercitate de către"locotenenţii" lui Nuredin Beinur şi Nuredin Erchin. Totodată,procurorii au mai stabilit că, în urma unui control de natură economică lafirma la care Nuredin Beinur este acţionar majoritar, acesta i-a determinat peMariana Delu şi Nuredin Erchin, director general şi, respectiv, administratorai societăţii, "să altereze, distrugă şi să sustragă acte contabile, învederea prezentării unei situaţii contabile neconforme realităţii, în scopulascunderii prejudiciului adus bugetului de stat, ca urmare a neachităriiobligaţiilor fiscale prin omisiunea evidenţierii în actele contabile aveniturilor realizate anterior de societatea comercială".

Condamnat11 ani pentru omor

Un alt membru al clanului lui Beinur, PopOvidiu Constantin, este cunoscut în lumea interlopă. Acesta a fost trimis înjudecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de crimă organizată, alături de membriiclanului Clămparu şi alţii. “Din fişa decazier rezultă că a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru săvârşireainfracţiunii de omor”, mai arată anchetatorii.

Un„locotenent” al lui Beinur, membru în clanul Cămătarilor

Pentru prinderea membrilor clanului"Nuredin", poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, 19 percheziţiiîn Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov şi Sibiu. În urma percheziţiilor, 13persoane au fost duse pentru audieri la sediul Parchetului Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie. Cu ocazia descinderilor imobiliare, anchetatorii audescoperit la domiciliul lui Nelu Mihai Balaban un pistol cu glonţ marca Blow,model mini, de calibrul opt milimetri şi mai multe doze de cocaină. Acesta esteun personaj cunoscut anchetatorilor din dosarul Cămătarii. Nelu Mihai Balaban afost trimis în judecată, în anul 2004, alături de Vasile Balint, zis SileCămătaru şi alte nouă persoane în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind traficul de persoane, prostituţie,proxenetism, sechestrare de persoane şi şantaj. În acest dosar, anchetatorii înacuză pe Nelu Mihai Balaban că a sechestrat mai multe tinere şi că le-a obligatsă practice prostituţia în Discoteca Herăstrău în favoarea membrilor grupării.Printre fetele obligate să se prostitueze se aflau şi minore. Unele dintre feteau fost forţate să achite către Sile Cămătaru sume de bani între 3.000 şi 5.000de euro dacă voiau să-şi recapete libertatea.

Interceptărileconvorbirilor telefonice

Doiredactori de la „Replica de Constanţa” au dat mâna cu interlopii

În referatul propunerii de arestareanchetatorii arată că gruparea lui Beinur a fost sprijinită de jurnaliştii A.Aşi A.C. de la cotidianul „Replica de Constanţa”.

Anchetatorii prezintă judecătorilortranscrierile unor discuţii telefonice cu prilejul cărora Beinur Nuredinsolicită publicarea unor articole denigratoare la adresa părţii vătămate M.M.Astfel, în data de 06.08.2010, Nuredin Beinur de la un post telefonic îlcontactează pe jurnalistul A.C. de la ziarul „Replica de Constanţa” şi poartăurmătoarea discuţie cu referire la partea vătămată M.M.:

„Nuredin Beinur… v-am zis că eram înrăzboi cu cine eram… înţelegi?

Domn: Da. V-a făcut iar plângere, altasau…?

Nuredin Beinur: Nu, e tot înplângerile alea vechi care le făcea el tot timpul.

Domn: Aha. Au mai sunat oameni de pela el, de pe la Roşiori?

Nuredin Beinur: Uite, aseară, ai văzut– acela, un taximetrist. Acesta are minicarele alea. L-au alergat, iar fiu-său,i-a intrat cu o maşină într-un minicar… Deci eu am ajuns acum să tac din gură,să nu mai zic nimic, să mă apăr doar prin voi, prin ziare şi prin astea.Înţelegi? Şi, dacă voi nu o să le desfăşuraţi şi astea, nu o să se întâmplenimic. Şi vrei să-ţi spun ceva? În viaţa mea şi nu o să fac asta, că e o lege abărbaţilor şi astea, ca să nu vorbeşti, înţelegi, dar ceea ce ti-am spus şi cuMincă. Pentru că nu vreau să mi-l pun pe comandatul acesta, care un ţâşti bâştipentru mine – acesta de la Neptun. Dar o să trebuiască să zic cum el îlplăteşte pe acesta. Ai înţeles? N-am ce să-i zic. Eu i-am spus şi în faţă: băi,comandante, n-am ce să-ţi fac, când a fost vărul meu înşelat cu maşina, tu –maşina era maşina ta şi atunci o să iasă la declaraţii.

Domn: Am auzit şi cu ăştia – cuBololoi şi cu Popa de la Venus, de la Silva. Am înţeles că are şi pe acolo –îşi primeşte pasa de mult timp.

Nuredin Beinur: Păi, eu ce să fac?! Eunu pot să mă pun cu poliţia, că corb la corb nu-şi scoate ochii. Iar acesta dela Neptun e prea mic pentru mine. Dar cum o să audă unul de la Bucureşti – audeun general, aude un cutare – uite, mă, ce zice Beinur de poliţie şi uite cezice de acesta. Ai înţeles?”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...