2017-01-25 03:35


Clanul Bercea îşi vrea înapoi aurul confiscat de poliţişti

 |  19:42
Clanul Bercea îşi vrea înapoi aurul confiscat de poliţişti

Câteva zeci de persoane, rude aleinterlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, s-au strâns, ieri, la sediulParchetului Tribunalului Olt, pentru a cere returnarea bijuteriilor confiscatede anchetatori în timpul descinderilor efectuate săptămâna trecută înlocuinţele unor membri ai familiei.

Rudele lui Bercea Mondialu’ spun că estevorba de mai multe bijuterii şi lănţişoare pe care le aveau depozitate într-unseif confiscat în timpul descinderilor de săptămâna trecută. Săptămâna trecută,aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi, sub coordonarea procurorului EugenIaconescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat mai multepercheziţii la Slatina, Drăgăneşti şi Bucureşti, la proprietăţile deţinute demembri ai familiei lui Sandu Anghel. În urma operaţiunii, din cele 15 imobileperchiziţionate, oamenii legii au ridicat suma de 200.000 de euro, o cantitateimportantă de aur, dar şi mai multe seifuri în care se găseau şi numeroasedocumente. Sandu Anghel se află în arest preventiv la sediul IPJ Olt din datade 20 februarie, când a fost arestat prin decizia Tribunalului Olt. El a fostprins la 19 februarie, în cartierul Ferentari din Bucureşti. Bercea Mondialu’fusese dat în consemn la frontieră, după ce, în data de 17 februarie, şi-arfiînjunghiat un nepot, în timpul unui scandal petrecut în Drăgăneşti-Olt.

CSM s-aautosesizat ca urmarea declaraţiilorprocurorului Iacobescu

Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul CSMs-a sesizat din oficiu şi va face verificări, după publicarea în presă, dar şica urmare a declaraţiilor publice ale procurorului Eugen Iacobescu, de laParchetul Olt, privind unele aspecte legate de cercetarea lui Sandu Anghel, zisBercea Mondialu’. "Având în vederepublicarea de către diferite instituţii din presă, cât şi luările publice depoziţie ale domnului procuror Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângăTribunalul Olt, în legătură cu unele aspecte privind cercetarea penală în cauzalui Sandu Anghel, Consiliul Superior al Magistraturii informează că InspecţiaJudiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizatdin oficiu şi va proceda în perioada imediat următoare la efectuareaverificărilor care se impun", se arată într-un comunicat remis luni deCSM.

Sandu Anghel, cel mai cunoscut interlop dinOlt, a fost reţinut pe 17 februarie sub acuzaţia de tentativă de omor, după cel-ar fi înjunghiat pe nepotul său Sandu Ionuţ, zis Mercedes. Ulterior,procurorii au început cercetările, redeschizând mai multe dosare în care învinuituleste cercetat, printre altele, de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conformafirmaţiilor oamenilor legii, în ultimii cinci ani, Sandu Anghel a fost parteîn 200 de dosare, fiind acuzat atât de infracţiuni cu violenţă, cât şi denatură economică. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a decispreluarea de la Parchetul Olt a dosarelor în care este cercetat Bercea Mondialu’,"ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionareaobiectivă a cauzelor", se arată într-un comunicat remis pe 24 martie deParchetul General.

Dosareleau fost preluate de Parchetul Curţii de Apel

Pe 24 martie, în dosare aflate pe rolulParchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect cercetareainfracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi tentativă de omor încare se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, s-auefectuat percheziţii domiciliare în mai multe imobile. "Ca urmare asuspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă acauzelor, dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiectcomiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani au fostpreluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetul de pe lângă Curteade Apel Craiova în cursul săptămânii anterioare", se arată în comunicatulremis de Parchetul General. Procurorul general al Parchetului de pe lângăCurtea de Apel Craiova a dispus preluarea cauzei în care este cercetat înstare de arest Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, sub acuzaţia de tentativă deomor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image