2019-01-22 21:30


Clanul din Tunari. „Belgienii” vindeau heroină unui colaborator sub acoperire al DIICOT, cu numele de cod „Lucian Stavarache”

 |  19:06
Clanul din Tunari. „Belgienii” vindeau heroină unui colaborator sub acoperire al DIICOT, cu numele de cod „Lucian Stavarache”

Ceișase membri ai clanului "Belgienii", reţinuţi săptămâna trecută, aufost prinși după ce au vândut heroină unui colaborator sub acoperire alprocurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT).

VasileMitrache (45 de ani), zis "Studentu", cunoscut drept liderulgrupării, Constantin Aron (30 de ani), zis "Riford", Constantin Filip(42 de ani), zis "File", Maria Barbu (29 de ani), zisă"Columbia", Florina Stelea (42 de ani), zisă "Zâna", şiLovenţa Mitrache (19 ani) au fost reținuți și apoi arestați, după mai multedescinderi ale procurorilor, sprijiniți de ofițeri ai Brigăzii de Combatere aCriminalităţii Organizate și echipe de „mascați” ale Brigăzii Speciale deIntervenţie a Jandarmeriei.

Potrivitprocurorilor DIICOT, „Studentu”, „Zâna”, „Columbia” și Lovența au vândut înrepetate rânduri diferite cantități de heroină, fiecare contra sumei de 100 delei, unui colaborator sub acoperire, care avea numele de cod „LucianStavarache”. „Riford” a fost prins, pe 7 decembrie, în timpul descinderilor,aruncând din buzunar un pachet de țigări în care se afla heroină.

Înurma descinderilor la locuinţele membrilor clanului „Belgienii”, s-au găsit 37de grame de heroină, 700 de lei şi 4.150 de euro, bani proveniţi din vânzareade droguri. Au fost confiscate bunuri care ar fi provenit din furturi comise peraza comunei Tunari şi a localităţilor din apropiere, respectiv un televizor,două instalaţii de aer condiţionat, cinci corpuri de iluminat, o pompă submersibilă,o maşină electrică de tuns iarba, precum şi mai multe seturi de farfurii şitacâmuri.

Clanul„Belgienii” nu sunt la primele dosare penale. Opt membri ai grupării au fostarestaţi, în 2007, pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unuigrup infracţional organizat, după ce poliţiştii şi procurorii percheziţionaserălocuinţele a 13 suspecţi, dintre care cinci minori. De altfel, „Belgienii” suntcunoscuţi ca fiind principalii dealeri de heroină în comuna ilfoveană Tunari şiîn localităţile limitrofe din județul Ilfov.

Înluna septembrie 2005, poliţiştii de la Crimă Organizată au reţinut alte douăfemei din acest clan, pentru trafic de droguri, în prezent acestea fiindcondamnate la 11, respectiv 12 ani de închisoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...