2018-12-10 06:20


Clanul Ghenosu a fost trimis în judecată

 |  17:54
Clanul Ghenosu a fost trimis în judecată

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au decis trimiterea în judecată a mai multor membri ai clanului Ghenosu, printre care şi liderul grupării, Florin Nicolae Ghinea, acesta fiind acuzat că a constituit şi coordonat o grupare infracţională specializată în proxenetism şi şantaj.

Florin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, Petre Mierloui, zis Samuraiu sau Samy, Eugen Florin Neacşu, zis Eugen Sârbu, Viorel Şerban, zis Călin, Gheorghe Drăguţ, zis Ghelu, Cosmin Ştefan Gheboianu, Ionuţ Mihai Cobianu şi Vasile Roman sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu au mai fost trimise în judecată şapte femei, acuzate de practicarea prostituţiei sub coordonarea liderilor reţelei. 

Procurorii susţin că, începând cu anul 2008, Florin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, a iniţiat, constituit şi coordonat un grup infracţional organizat la care au aderat mai multe persoane, printre care şi Eugen Florin Neacşu şi Petre Mierloiu, care aveau preocupări pe linia proxenetismului, ei ajutând mai multe fete să ajungă în Irlanda, pentru a practica prostituţia, sumele obţinute de acestea fiind împărţite ulterior între membrii grupării. 

De asemenea, în perioada 2008-2011, liderul grupării, împreună cu mai mulţi membri, ar fi şantajat mai multe persoane. Astfel, s-a stabilit că, sub directa coordonare a lui Ghenosu sau, după caz, a locotenentului acestuia, inculpatul Eugen Neacşu, membrii grupării au constrâns un număr mare de persoane, cerându-le acestora plata unor sume de bani cu titlul de „taxă de protecţie” sau ca dobânzi la sume împrumutate ori pretins împrumutate. În acest mod, membrii grupării au obţinut importante sume de bani.

Totodată, anchetatorii spun că, pe 24 mai 2011, Ionuţ Mihai Cobianu a fost prins în faţa Tribunalului Dâmboviţa având asupra sa o armă militară letală, respectiv un pistol cu glonţ marca MAKAROV, calibrul 9 mm. În urma cercetărilor a reieşit că bărbatul urmărea să împuşte o persoană pe care o aştepta să iasă din instanţă, ca răzbunare pentru faptul că aceasta dăduse declaraţii în faţa autorităţilor judiciare franceze într-o cauză în care Ghenosu, liderul reţelei, a fost condamnat pentru trafic de persoane. Execuţia nu a mai avut loc datorită intervenţiei poliţiştilor, care au observat că bărbatul avea un comportament suspect, motiv pentru care au decis să îl controleze, descoperind astfel arma asupra lui.

De altfel, procurorii au descoperit că membrii grupării au folosit în mai multe rânduri arme de foc pentru a constrânge victimele.  

Procurorii spun că toate aceste fapte arată „periculozitatea deosebită” pe care o prezintă grupul condus de Ghenosu, precum şi amploarea activităţii sale ilicite. 

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Dâmboviţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...