2017-01-18 03:48

EVENIMENT


Clanul Sportivilor electrocuta şi tortura victimele ca să obţină taxe de protecţie

 |  18:55
Clanul Sportivilor electrocuta şi tortura victimele ca să obţină taxe de protecţie

Eliberaţi pentru câteva ore, dinmotive de procedură, dintre cei 13 inculpaţi în dosarul Clanul Sportivilor,doar 12 s-au mai întors la Tribunal. Adrian Cotos, liderul grupării, a fost datîn urmărire de poliţie. Dintre cei 12 doar pentru trei persoane magistraţii audecis emiterea de mandate de arestare. Pentru ceilalţi judecătorii au decis cănu se impune măsura încarcerării pe perioada cercetărilor.

Joi, după ce audierile s-au încheiattârziu în noapte, toţi cei 13 inculpaţi ce fac parte din Clanul Sportivilor,specializat pe săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de creditşi infracţiuni cu violenţă, au fost lăsaţi să meargă acasă, pentru că la miezulnopţii, le-au expirat ordonanţele de reţinere. S-au întors însă vineridupă-amiază, în jurul orei 16.00, cu bagaje pentru a fi pregătiţi în cazul încare magistraţii ar fi decis arestarea. Doar patru dintre ei au primit însă mandat.„Instanţa a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile ainculpaţilor Ştefan Chetea, Costică Onicel, Nicolae Dorobanţ şi Adrian Cotos şia dispus respingerea propunerii de arestare preventivă a restului deinculpaţi”, a declarat judecătorul Alina Mioc, preşedintele Tribunalui Braşov. AdrianCotos a fost singurul care nu s-a prezentat vineri la pronunţarea instanţei. Elva fi căutat de poliţie. „Faţă de această măsură, arestarea preventivă va fipusă în executare din momentul prinderii sale. Este datoria organelor depoliţie de a-l căuta şi în momentul în care este găsit îl prezintă instanţeipentru confirmarea mandatului de arestare preventivă”, a mai precizatmagistratul.

În lipsa lui Cotos, cei trei inculpaţiprezenţi au fost urcaţi în duba poliţiei cu tot cu bagaje şi transportaţi subescorta mascaţilor în arestul IJP Braşov. Apărătorii celor patru suspecţi vorformula însă recurs la decizia Tribunalului Braşov, ce urmează a fi judecat laCurtea de Apel în această săptămână. Totodată, şi procurorii care auinstrumentat cazul vor ataca decizia magistraţilor în cazul suspecţiloreliberaţi.

Procurorii îi acuză pe Cheţea Ştefan,Onicel Costică, Cotos Adrian şi Dorobanţ Nicolae Valentin, Dorobanţ Radu Dan,Viţelaru Alexandru Vlad, Radu Cristian Roşca, Mureşanu Gavril Cătălin, DogarNicolae Florin, Mândru Bogdan Tiberiu, Roman Victor, Niţu Cristian Bogdănel şiRujoi Alexandru de asociere în vederea comiterii unor infracţiuni. Potrivitprocurilor DIICOT, activitatea infracţională a grupului era structurată pe douăpaliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea deinfracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni cuviolenţă sau contra patrimoniului. Preocupările infracţionale ale învinuiţilorau vizat, printre altele, săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, lipsire delibertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani.

Taxăde disconfort

Astfel, în noaptea de 28 spre 29ianuarie 2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiindţinută timp de mai multe ore la locuinţa lui Adrian Cotos din Braşov. Victima afost practic torturată. Întâi a fost bătutã, primind lovituri repetate cucorpuri contondente. Învinuiţii au încercat apoi chiar strangularea şi electrocutareavictimei, pentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro. O altăvictimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de cătreînvinuiţi, pentru a plăti suma de 30. 000 de euro. Şi asta după ce victima aintermediat vânzarea cu 7.000 de euro, către Adrian Cotos a unui Mercedes SLKînmatriculat în Spania. Maşina a fost găsită şi ridicată de poliţişti pe 5martie 2011. Fiindcă a rămas cu buza umflată Cotos a dispus membrilor grupării recuperareaprejudiciului şi a unei taxe de disconfort de 23.000 de euro. Victimei i-aufost acordate două săptămâni să facă rost de bani. Ulterior, termenul a fostprelungit cu alte două săptămâni. Pe 6 aprilie victima a fost vizitată demembrii grupării la Bucureşti. Aici, în apartamentul acesteia cei trei membriai grupului au exercitat presiuni fizice şi psihice asupra victimei în scopulobţinerii sumei totale de 30.000 de euro, iar pentru a o convinge să facă platal-au contactat pe Cheţea Ştefan, pe care l-au dat pe speakerul telefonului, iaracesta a ordonat plata sumei în două tranşe egale până la data de 30 aprilie 2011.În aceeaşi împrejurare Cotos Adrian l-a ameninţat cu un pistol şi a lovit victimaîn zona abdomenului.

Învinuiţii s-au implicat şi înactivităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentrucontrolul jocurilor electronice de tip „video multigame HOT SPOT”, sens în caregruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării “Sportivilor”din Bucureşti. În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unuiastfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat în incinta unui bar dinBraşov, învinuitul Cheţea Ştefan a generat un câştig de 12.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image