2018-10-17 08:43


Clasa I, doar pentru copiii care au împlinit 7 ani

 |  20:07
Clasa I, doar pentru copiii care au împlinit 7 ani

Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începerea anului şcolar 2012-2013 nu vor mai putea fi înscrişi în clasa I.

Potrivit amendamentelor aduse Legii educaţiei naţionale, care intră în vigoare anul următor, copiii mai mici de 7 ani la data de 1 septembrie vor putea fi înscrişi fie în în grupa mare, fie în grupa pregătitoare. „Legea educaţiei naţionale spune foarte clar: toţi cei care sunt născuţi până la începutul anului şcolar, aşadar 1 septembrie, şi au vârsta de 6 ani, vor începe clasa pregătitoare. Ceilalţi, care sunt născuţi în perioada următoare, până la sfârşitul anului, pot opta pentru una din cele două variante, în funcţie de dezvoltarea copilului”, a explicat inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

Ministerul Educaţiei a introdus clasa pregătitoare ţinând cont de rata crescută a abandonului şcolar. Studiile arată că şcolarizarea cât mai timpurie a copilului are o contribuţie semnificativă în succesul acestuia. Orice învăţător sau educator poate fi abilitat pentru a desfăşura activitatea la clasa pregătitoare. La finalul acesteia se va realiza un raport pentru fiecare copil, în care se va evalua dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, a limbajului, precum şi a dezvoltării capacităţilor şi aptitudinilor de învăţare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORINA
21 Noi 2011

PANA LA ANUL MAI E!!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...