2018-12-15 13:31


Clase de corecţie pentru elevi

 |  21:00
Clase de corecţie pentru elevi

Ministerul Educaţiei vrea clase de corecţie în unităţile de învăţământ, pentru elevii care încalcă regulamentul şcolar. Elevii vor fi supravegheaţi de profesori sau de personalul auxiliar al şcolii, care nu vor fi retribuiţi pentru această activitate, pentru că ministerul consideră că „nu e nevoie”.

„Observaţia individuală constă în atenţionarea elevului cu privire la încălcarea regulamentelor în vigoare şi consilierea acestuia astfel încât să dovedească, ulterior, un comportament corespunzător. Elevului i se va atrage totodată atenţia că, în situaţia în care nu îşi schimbă comportamentul, i se va aplica o sancţiune mai severă”, se arată într-un proiect al Ministerului Educaţiei.

Elevii indisciplinaţi vor petrece o oră în „sala de reflecţie”, unde vor fi supravegheaţi de profesori sau de personalul auxiliar al şcolii (femei de serviciu, mecanici, paznici). „Sancţiunea se aplică de diriginte/profesorul pentru învăţământul primar sau director. Sancţiunea este însoţită de obligaţia de a desfăşura activitate suplimentară în şcoală, timp de o oră, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învaţământ, stabilită pentru desfăşurarea acestor tipuri de activităţi şi denumită sală de reflecţie. Tipul de activitate suplimentară este stabilit de cel care aplică sancţiunea şi poate fi: lectură suplimentară, completarea de fişe de lucru etc.”, se mai menţionează în acelaşi proiect.

Au obligaţia să stea în plus gratis

Ministerul Educaţiei consideră că profesorii sau personalul auxiliar nu trebuie retribuit pentru această activitate, deoarece au această obligaţie prin fişa postului. „Cadrul didactic are sarcina să educe. Nu este o activitate nouă. În fişa postului spune că dascălul are sarcina de a educa. Face parte din fişa postului cadrului didactic. Nu se poate afirma că este o oră în plus pentru profesori. Nu aveţi de unde să ştiţi ce fac profesorii în cele 40 de ore de activitate sau în cele 8 ore de predare”, ne-a declarat secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, Oana Badea.

Sindicatele din învăţământ propun înfiinţarea unei clase de corecţie pentru conducerea MECTS. „Eu cred că ar trebui să avem o clasă de corecţie pentru cei aflaţi în conducerea Ministerului Educaţiei. După testele iniţiale aberante, cu care cadrele didactice şi-au pierdut vremea şi care au demonstrat că nu au nici un fel de eficacitate, să obligi profesorii la alte ore suplimentare în aceste clase de corecţie şi fără să fie plătiţi pentru această activitate denotă sfidare la adresa cadrelor didactice”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, Marius Nistor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANAMARIA
24 Oct 2011

Toti de la Puterea sunteti in clasa de crectie.
Random imageUltimele stiri


loading...