2019-03-22 04:25


COD PORTOCALIU şi COD GALBEN ACTUALIZAT! Ploi abundente şi vijelii până la ora 21

 |  10:47
COD PORTOCALIU şi COD GALBEN ACTUALIZAT! Ploi abundente şi vijelii până la ora 21

Meteorologii ANM au actualizat avertizările cod portocaliu şi cod galben. În următoarele ore vor fi ploi însemnate cantitativ, în special în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

COD GALBEN, interval de valabilitate: 10 iulie, orele 10 - 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;

În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp.

COD PORTOCALIU, interval de valabilitate: 10 iulie, orele 10 - 18;

Fenomene vizate: ploi abundente;

În jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-10

TAGURI: cod portocaliu, cod galben, vreme rea, ploi torentiale,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Iul 2018

Ziceți ceva și de bicicliștii ce călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni și pe aleile parcurilor!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...