2019-05-20 22:08


COD ROŞU de INUNDAŢII. Traficul rutier, închis din cauza inundaţiilor pe mai multe drumuri

 |  09:29
COD ROŞU de INUNDAŢII. Traficul rutier, închis din cauza inundaţiilor pe mai multe drumuri

Hidrologii au emis, miercuri dimineaţă, o nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Buzău, astfel că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în judeţele Braşov, Covasna şi Buzău. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. La nivel naţional, au fost afectate peste 130 de case şi anexe gospodăreşti şi două drumuri naţionale - DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, şi Drumul Naţional 10, în judeţul Covasna, unde la această oră traficul rutier este închis.

MAI: Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii

Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. La nivel naţional, au fost afectate peste 130 de case şi anexe gospodăreşti şi două drumuri naţionale, potrivit informaţiilor transmise miercuri dimineaţă de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, au fost afectate de inundaţii 71 de localităţi din Bucureşti şi din 15 judeţe - Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui.

La nivel naţional, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodăreşti, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, două drumuri naţionale şi cinci drumuri judeţene.

În localitatea Homorod (Braşov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuinţele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domiciliu după ce starea de pericol a trecut.

Potrivit MAI, peste 3.000 de pompieri sunt în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul populaţiei.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să respecte recomandările autorităţilor, să nu se deplaseze în zone inundate, iar în cazul pătrunderii apei în locuinţe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică şi să deconecteze aparatele electrice. De asemenea, şoferilor li se recomandă să se intereseze din timp cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge.

Din cauza inundaţiilor, miercuri dimineaţă traficul rutier este blocat pe DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, circulaţia fiind deviată de la intersecţia DN13C cu DN13A, pe ruta DN13A Lupeni – Bălăuşeni – DN13 Bălăuşeni – Sighişoara.

De asemenea, este blocat traficul şi în judeţul Covasna, pe Drumul Naţional 10, care face legătura între Buzău şi Braşov. Circulaţia este deviată pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

O nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Braşov, Covasna şi Buzău

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în vigoare de miercuri, de la ora 6.20, până la ora 12.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Buzău, aval Vama Buzăului - amonte acumularea Siriu, în judeţele Braşov, Covasna, Buzău.

De asemenea, până la ora 12.00 sunt în vigoare avertizări cod portocaliu pentru bazinul hidrografic al râului Târnava Mare - amonte acumularea Vânători, dar şi pentru râul Olt, fiind vizate judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Mureş. judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: COD ROSU, INUNDATII, TRAFIC RUTIER,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG