2017-01-21 04:05

EVENIMENT


Cod portocaliu pentru 29 de judeţe

 |  16:22
Cod portocaliu pentru 29 de judeţe

Viscolul a început ieri din vestul ţării, continuă până mâine seară în sud, iar de la noapte, ora 02.00, atenţionarile de Cod Portocaliu de ninsori şi viscol vizează, în principal, zona de est a României. Judeţele în cauză sunt Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

De asemenea, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a trimis atenţionare meteorologică Cod Galben de ninsori şi vânt puternic şi către prefecturile judeţelor Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sibiu, Vaslui şi Vâlcea.

Sursa avertizării şi a atenţionării este Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în care se menţionează că în data de 14 februarie, între orele 02:00 - 14:00, se vor semnala ninsori abundente şi intensificări ale vântului/ninsori. Pe durata avertizării de Cod Portocaliu va ninge abundent în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 60-70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Astfel, peste stratul deja consistent de zăpadă, se va depune încă unul de aproximativ 30 cm.

În ceea ce priveşte atenţionarea meteorologică de Cod Galben, în judeţele menţionate va ninge, iar stratul de nou depus va depăşi, local, 15 cm. În plus, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 30-40 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-06

TAGURI: Cod_portocaliu, sus_est, judete, viscol, ninsori, vantComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image