2017-01-25 03:15


Cod roşu de la Ion Iiescu: Vin inundaţii mari!

 |  19:45
Cod roşu de la Ion Iiescu: Vin inundaţii mari!

Fostul şef al statului trage un semnal de alarmă cu privire la consecinţele  ulterioare ale căderilor abundente de zăpadă din ţaranoastră. Specialist în hidroenergie şi gospodărirea apelor, Ion Iliescu susţine că topirea nămeţilor de peste trei metri vor produce inundaţii catastrofale.

“Dacă va avea loc o încălzire rapidă, cu topirea masivă a zăpezilor şi cu o posibilă suprapunere de ploi de primăvară, aceasta va crea pericole reale pentru inundaţii de mari dimensiuni”, spune pe blogul său, preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu indică exact şi zonele în care, după părerea sa, vor avea loc “urgiile apei”, şi dă vina pe politicienii care au condus ţara în ultimii ani, ce au permis defrişări masive în Carpaţii Orientali.

“Lipsa pădurilor va facilita formarea unor viituri de mari dimensiuni, în bazinul Siretului, al afluenţilor săi din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea. Din păcate, singura măsură raţională este elaborarea din timp a unor avertizări, care să-i ajute pe oameni să se ferească din calea viiturilor. Evitarea pierderilor materiale este mai dificilă, uneori imposibilă, acum important este să se diminueze pierderile de vieţi umane şi de animale. Se impun rapid analize pentru exploatarea raţională a tuturor bazinele hidrografice şi de măsuri tehnice legate de exploatarea acumulărilor, de pregolire a lor, pentru preluarea marilor viituri”, a încheiat


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: Ion _iliescu, inundatii, cod_rosu, zapadaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUMITRU IUGA
13 Feb 2012

Are perfecta dreptate domnul Iliescu - nu sunt un fan al sau - dar nu spune tot adevarul pana la capat. Inundatiile vor cuprinde toata tara, nu numai Moldova. Avand in vedere ca toata Europa centrala este potopita de nameti, Dunarea o va lua razna si parca o vad clipocind la marginea Bucurestiului. Masuri urgente, inca de pe acum: barci in dotarea fiecarei localitati, corturi pentru a adaposti sute de mii de sinistrati, depozite cu hrana neperisabila peste tot in tara. Dupa prapad: mutarea, cu forta daca trebuie, tuturor locuintelor din zonele inundabile; plantari masive in toate zonele defrisate aiurea inclusiv in toata Campia Romana; redarea bazinului Dunarii noastre a baltilor istorice Greaca, Nedeia,Poteiu, Suhaia si Capra si a celor din Dobrogea (Borcea si Braila); amenajari prin indiguiri a raurilor predispuse la inundatii. Se aude domnule Guvern? tiiu2001@yahoo.c
Random image