2019-02-21 08:32


COLDEA, prima declarație: „Miza scandalului, mult mai mare decât COMPROMITEREA mea!”. Ce le transmite generalul DUȘMANILOR săi

 |  19:11
COLDEA, prima declarație: „Miza scandalului, mult mai mare decât COMPROMITEREA mea!”. Ce le transmite generalul DUȘMANILOR săi

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, general-locotenent în rezervă, Florian Coldea, a răspuns miercuri, într-o declarație oferită în exclusivitate Agerpres, acuzațiilor care i-au fost aduse în ultima perioadă și a ținut să clarifice aspecte legate de activitatea în cadrul Serviciului și de ancheta internă care l-a vizat.

"Mi-am slujit țara și instituția în felul cel mai devotat cu putință și privesc cu mândrie în urmă la toate misiunile îndeplinite, la sute de operațiuni de succes, la progresul remarcabil, la reformarea, transformarea, modernizarea și optimizarea instituției, la oamenii care m-au modelat profesional și la cei pe care eu i-am învățat că nu există ideal mai înalt și profesie mai nobilă decât aceea de ofițer de intelligence”, spune generalul.

“Mulțumesc familiei mele pentru întreg suportul din acești 12 ani. Am lipsit de la cele mai importante momente ale copilăriei pentru fetița mea, am petrecut o parte neînsemnată de timp acasă, am amânat mereu planurile și obiectivele personale. Nu aș fi putut realiza nimic semnificativ în carieră fără susținerea necondiționată a soției mele, fără liniștea și suportul de acasă”, continuă el.

”Îmi rezerv dreptul de a oferi clarificări!”

Referindu-se la acuzațiile care i s-au adus, Coldea spune următoarele: „În ultima perioadă am fost evocat și invocat excesiv în spațiul public. Alegații defăimătoare, acuzații grave și speculații dintre cele mai diverse incluzând numele meu au invadat canalele media. S-a intensificat un scandal de proporții care a afectat atât imaginea mea cât și, mai ales, activitatea instituției.

Conform procedurilor standard în instituții de intelligence, a fost declanșată o anchetă internă încă de la apariția primelor alegații. Este important pentru opinia publică să precizez că Serviciul și-a dezvoltat mecanismele de verificare adecvate, astfel încât nimeni din cadrul SRI, oricare ar fi funcția sau gradul, nu se poate plasa deasupra procedurilor de anchetă internă la apariția unor astfel de acuzații. Nimeni! (..) Rezultatele anchetei au indicat, fără echivoc, faptul că am respectat legea și normele deontologice specifice, în toate circumstanțele analizate. (...) Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat”.

„Trecerea în rezervă nu modifică nimic din determinarea mea de a servi în continuare statul român, de a contribui din rolul meu viitor la prezervarea a tot ceea ce am reușit să construim în ultimii 12 ani. Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că, lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu buna-credință care m-a ghidat întotdeauna. (...) La încheierea mandatului raportez cetățenilor României faptul că a fost o onoare pentru mine să servesc țara și interesele ei de securitate din cea mai înaltă funcție pe care o poate avea un ofițer român de informații, a fost un privilegiu să pot contribui la îndeplinirea celei mai însemnate misiuni strategice: pe durata mandatului meu, România a fost o țară sigură, stabilă și a fost cu succes apărată de riscurile și amenințările de securitate cu care s-a confruntat permanent. Servesc Patria! Așa să ne ajute Dumnezeu!", încheie generalul Coldea declarația.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-18

TAGURI: florian coldea prima declaratie, general sri, compromiterea imaginii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
18 Ian 2017

AI CRESCUT SARPELE GHITZA .............CARE TE-A MU SCAT PE LA SPATE......... ...........TELENOVELA MAF IOTILOR FSN.............. ......................... ..................ROMANIA E UN STAT MAFIOT........ ..............DAR STIM CA SRI ESTE DE FAPT ....... ............ANEXA MOSSAD. ................EU CEL PU TIN AM AFLAT ASTA DIN 200 8............SI UITE CA E ADEVARAT................ ...SERVICIILE SUNT ASERVI TE MAFIEI FINANCIARE FSN- DIN 1989................C INE ERAU FINKELSTEIN..... .......SILBERSTEIN....... .ISARESCU.......MAFIA DE LA MALTA
MăGAR
18 Ian 2017

SI HITLER A SERVIT TARA
MARIANA BODIRCA
18 Ian 2017

FELICITARI,DLE CODLEA,, V A REGRET,ADEVARAT PATRIOT ,, FOARTE FRUMOS,,SUNTEM UN POPOR,PROST,RAI,NEEDUC AT,ASA CUM STITI DUMNEAVO ASTRA MULTE.. CA SIMPLU C ETATEAN ,VA MULTUMESC,,,P ENTRU TOT CE ATI FACUT ,P ENTRU GRADINA MAICI DOMNU LUI...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...