2018-12-10 04:07


Colectiv: Patronii și pirotehnistul de la firma de artificii, în arest la domiciliu

 |  18:04
Colectiv: Patronii și pirotehnistul de la firma de artificii, în arest la domiciliu

Tribunalul București a decis ca Daniela Niță și Cristian Niță, cei doi patroni de la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice de la clubul Colectiv, precum și pirotehnistul Viorel Zaharia să fie plasați în arest la domiciliu.

Tribunalul București a admis   o contestație a celor trei față de decizia Judecătoriei sectorului 4 din 8 noiembrie, prin care s-a dispus arestarea lor preventivă.

Decizia este definitivă, astfel încât cei trei vor fi eliberați din arestul Poliției Capitalei.

Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, și Cristian Niță (director) sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, iar Viorel Zaharia (pirotehnist) este acuzat de ucidere din culpă.

Procurorii susțin că Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat  a instalat efectele pirotehnice  în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranță și prevederile legale în acest sens.

De asemenea, după producerea incendiului din 30 octombrie, în calitate de reprezentanți ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niță (administrator) și Cristian Niță (director) au distrus și sustras documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările procurorilor, precum și pentru a-l ajuta pe Viorel Zaharia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: colectiv, pirotehnisti, artificii, arest, domiciliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...