2018-12-14 20:04


Comemorarea Seniorului. 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu

 |  19:37
Comemorarea Seniorului. 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu

Corneliu Coposu a fost comemorat marți de mai mulți simpatizanți la împlinirea a 20 de ani de la moartea sa. Liviu Petrina, fost secretar general al PNȚCD, a vorbit la un simpozion găzduit de Muzeul Țăranului Român despre evoluția în timp a partidului, arătând că formațiunea a fost și victima unor dezinformări. El a amintit că sediul partidului a fost atacat în timpul mineriadelor. "Am avut doi morți, au fost spitalizați câteva sute de oameni, au fost atacuri fizice, dar a fost mai întâi teroare. Am fost terorizați în campania electorală de atunci. Un grup de oameni îmbătați de către securitate și FSN erau puși în sală să ne huiduie, în mijlocul orașului să strige "Țăranii!". (...) Acesta a fost partidul lovit de forțe antiromânești prin mineriade, prin regimul bazat pe corupție, banditism, acapararea puterii prin orice mijloace", a spus Petrina.

Petrina a anunțat că ziarul "Dreptatea" va fi tipărit din nou. "Folosim acest prilej pentru a privi la moștenirea lui Coposu și a vedea ce se poate face pentru România în continuare, pentru a da o direcție nouă vieții politice din România", a declarat, pentru Agerpres, Liviu Petrina.

Ion Varlam, fost consilier politic al lui Corneliu Coposu, a vorbit despre "lașitatea" unor foști lideri ai PNȚCD, pe care îi acuză că au acceptat jocul politic al adversarilor politici. "Programul nostru de separare, de desprindere de regimul comunist totalitar nu s-a făcut nici atunci, și nici acum", a arătat el.

Omul politic Corneliu Coposu, membru al PNȚ istoric și președinte al PNȚCD, s-a născut la 20 mai 1914, în comuna Bobota, județul Sălaj. A fost unul dintre inițiatorii CDR, alianță creată în 1992 cu scopul de a face opoziție guvernării de stânga, condusă de Ion Iliescu. În acest sens, în intervalul iunie 1992-noiembrie 1993, a fost președinte al Comitetului Executiv al CDR.

La jumătatea lunii iunie 1994 a plecat în Germania pentru tratamentul unei boli de plămâni, fiind supus și unei operații chirurgicale. A revenit în București la 18 noiembrie 1994, reluându-și activitatea de președinte al PNȚCD și de senator. A murit un an mai târziu, la 11 noiembrie 1995, la București.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: corneliu coposu, pntcd, comemorare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...