2019-03-23 08:53


Comerț cu haine contrafăcute. Percheziţii într-un dosar de evaziune

 |  08:58
Comerț cu haine contrafăcute. Percheziţii într-un dosar de evaziune

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fac, luni dimineaţa, mai multe percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 250.000 lei. În acest caz sunt vizate persoane bănuite că administrau un site prin intermediul căruia erau comercializate haine susceptibile a fi contrafăcute și nu înregistrau în contabilitate toate veniturile obținute.

Percheziţiile au loc într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justiției și favorizarea făptuitorului, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, „prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăși, triouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la prețuri mult mai mici față de prețul produselor originale”.

„Reprezentanții societății care gestiona activitatea site-ului livrau clienților produsele comandate omițând însă să înregistreze în evidențele contabile și să declare toate veniturile obținute în urma comercializării acestora”, precizează IGPR.

Un angajat al unei societăți care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză informații confidențiale cu privire la derularea unor investigații.

"Acest fapt a îngreunat derularea anchetei și aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparențe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârșirii faptelor penale", se arată în comunicatul menţionat.

Persoanele bănuite urmează să fie conduse la audieri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-01

TAGURI: comert, haine, contrafacute, perchezitii, dosar, evaziune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...