2017-01-19 19:25

EVENIMENT


Comisari ai Gărzii Financiare, arestaţi pentru mită

 |  12:28
Comisari ai Gărzii Financiare, arestaţi pentru mită

Doi comisari de la Garda Financiară Călăraşi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile pentru luare de mită, după ce au primit de la un denunţător 1.000 de lei pentru a-i da o amendă modică în urma unui control efectuat la firma acestuia.

Potrivit procurorilor DNA, care derulează ancheta şi care i-au reţinut în urma unui flagrant, în 30 august, Zamfir Pană, comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare Călăraşi, împreună cu Lucian Colăcel, comisar în cadrul aceleiaşi structuri, au făcut un control la o firmă din Olteniţa. Cu această ocazie, i-au pretins reprezentantului firmei respective o sumă de bani neprecizată, cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica societăţii o amendă mare şi pentru a nu continua controlul, înlăturând astfel riscul de a descoperi şi alte nereguli. Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea respectivă era o amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 de lei.

În 8 septembrie, cei doi comisari, după ce au primit de la denunţător suma de 1.000 de lei cu titlu de mită, au aplicat o sancţiune contravenţională minimă (avertisment) şi au confiscat o sumă modică de bani. La scurt timp, cei doi au fost prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie. Cei doi comisari au fost reţinuţi, iar joi Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image