2019-03-25 03:53


Comisia de la Veneţia, răspuns pentru CCR: Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie implementate

 |  13:49
Comisia de la Veneţia, răspuns pentru CCR: Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie implementate

Deciziile curţilor constituţionale sunt obligatorii şi trebuie să fie implementate, iar aceste instituţii au responsabilitatea de a adopta hotărâri în conformitate cu Constituţia şi principiile sale, se arată în scrisoarea transmisă de preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu.

"Stimate domnule președinte Dorneanu,

Vă mulțumesc pentru scrisoarea din 6 iunie 2018, prin care mă informați despre presiunea exercitată asupra Curții Constituționale din România.

După cum știți, în data de 11 iunie 2018, o delegație a Comisiei de la Veneția a făcut o vizită la București și, printre altele, a discutat aceste chestiuni cu Curtea Dvs.

Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curții constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile. Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale.

La cea de-a 115-a sesiune plenară (n.n. 22-23 iunie 2018), Comisia de la Veneția a discutat despre reforma judiciară din România. În considerarea urgenței acestei chestiuni, Comisia a acordat un mandat raportorilor și Biroului Comisiei pentru a pregăti o opinie preliminară în luna iulie. Opinia preliminară se va referi cu siguranță la deciziile adoptate de Curtea Dvs.

Prin scrisoarea din 20 iunie 2018, m-ați informat, de asemenea, despre o discuție dintre dl judecător Lăzăroiu și consilierul prezidențial al Președintelui României pe marginea mandatului judecătorului Lăzăroiu. Am înțeles că respectivul consilier prezidențial și-a dat demisia din această poziție, între timp", se arată în scrisoarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-06

TAGURI: comisia de la venetia, ccr, deciziile curtilor constitutionale,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CC7
06 Iul 2018

Deci 300 parlamentari.actualul parlament ilegal.fara pensii speciale .
DER 45
06 Iul 2018

Ca sa stie toti nebunii din usr pnl Ca sa stie si mafiotul hot Johannes
ANONIM
06 Iul 2018

POPULATIA MAJORITARA A ROMANIEI ESTE PREGATITA continuu DE 28 DE ANI , DE CATRE ACTUALA CLASA POLITICA DE KKT, PENTRU A INITIA O REVOLUTIE ADEVARATA. PENTRU A ASIGURA VIITORUL NEAMULUI ROMANESC DACA SE MAI POATE (in conditiile vanzarii pamantului stramosesc , al bogatiilor naturale ale solului si subsolului, NU MAI VORBIM DE ECONOMIA TARII si alungarii populatiiei valoroase din tara ) TREBUIE FACUTE SACRIFICII DE CATRE ELITE, DEMNITATI UMANE CU CARACTER , CHIAR CU PRETUL VIETII. ROMANII TOTI CARE AU DISCERNAMAT TREBUIE SA SE RAZBOIASCA LA PROPRIU , CU DERBEDEII, GOLANII,TICALOSII, NEMERNICII, TRADATORII, etc DIN POLITICA ADMINISTRATIE, JUSTITIE, etc CARE AU DISTRUS ROMANIA SI VIITORUL UNEI NATII.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...