2019-02-20 19:41


Comisia Europeană, REACȚIE dură după PROTESTELE violente de vineri: ”E INACCEPTABIL”

 |  19:46
Comisia Europeană, REACȚIE dură după PROTESTELE violente de vineri: ”E INACCEPTABIL”

Comisia Europeană vine cu o reacţie fermă după protestele violente din 10 august şi condamnă agresiunile atribuite forţelor de ordine din România împotriva jurnaliştilor, evidenţiind că este "important" ca angajaţii companiilor media să îşi poată desfăşura activitatea, informează postul public austriac ORF.

Comisia Europeană a condamnat agresiunile forţelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază în Bucureşti.

"Este important ca reprezentanţii presei să îşi poată desfăşura activitatea", a declarat luni, conform ORF, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, scrie Mediafax

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat violenţele produse la Bucureşti şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate vineri. "Condamnăm puternic violenţele de la Bucureşti, în cursul cărora au fost răniţi mulţi demonstranţi şi jurnalişti. Aşteptăm clarificări. Îi doresc recuperare rapidă cameramanului ORF care a fost rănit", a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

Postul public austriac ORF a transmis o notă de protest după ce unii jurnalişti au fost agresaţi de agenţi ai forţelor de ordine în cursul mitingului desfăşurat vineri în Bucureşti.

"În cursul confruntărilor între forţe speciale ale poliţiei şi demonstranţi violenţi, un cameraman ORF a fost bătut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scăpat de loviturile unui agent al forţelor de ordine care avea scut (...)", a transmis postul austriac. Directorul general ORF, Andreas Wrabetz, a denunţat o situaţie "inacceptabilă" pentru un stat membru al Uniunii Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-13

TAGURI: comisia europeana, reactie, proteste, forte de ordine, jurnalisti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STOP ROMANIA.
13 Aug 2018

Este clar ca Romania condusa de un guvern mafiot care isi masacreaza propriul popor cu ajutorul jandarmeriei nu poate detine presidintia Europei. Europa nu poate tolera ca puscariasi ul draknea sa conduca din umbra presidintia Europei.
CRETINI DROGATI
13 Aug 2018

cel care a aranjat violentele este Iohannis cel care a bagat romania in evul mediu in loc sa o bage in Senghen
TRADATORI DE TARA
13 Aug 2018

Un fleac , au venit camasile brune din Craiova si Caracal , sa faca ordine in diaspora . 300 DE PARLAMENTARI . SINGURA SOLUTIE
NORMALUL
14 Aug 2018

Mai individ fara creer cum putea organiza Iohanis violentele? Daca ar fi fost asa psd ar fi spart televizoarele cu dovezile. De fapt vad ca abonatii la banii psd ( cristoiu ,chiriac,pieleanu,ciuvica,si antena 3, ar fi in stare sa ne spuna ca oamenii lui hitler au batut mitingistii.
ANONIM
14 Aug 2018

VOR FI ARESTARI SPECTACULOASE DACA JUSTITIA FUNCTIONAZA NORMAL SAU CA INTR-UN STAT DE DREPT. https://www.curentul.info/actualitate/fosta-avocata-a-lui-dragnea-si-cioaca-ne-asteptam-la-zeci-de-arestari-de-jandarmi-a-prefectului-capitalei-si-a-inaltilor-functionari-pentru-tentativa-de-omor/#comment-5222
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...