2018-12-11 09:15


Morariu: "Obreja să demisioneze"

 |  21:00
Morariu: "Obreja să demisioneze"

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, ia şi el atitudine în cazul conflictului din boxul românesc.

După ce şeful ANTS, Doina Melinte, i-a cerut lui Rudel Obreja, prin intermediul ziarului „Puterea“, să plece de la conducerea Federaţiei Române de Box, pentru ca AIBA să nu dezafilieze FRB, iată că acum unul dintre cei mai importanţi oficiali din sportul românesc, Octavian Morariu, îl îndeamnă pe acesta să facă, dacă are onoare, acelaşi lucru. “E regretabil ce se întâmplă. În acest război, sportivii sunt luaţi ostatici. Ei nu pot participa sub drapel olimpic în nici o competiţie internaţională. Dacă Obreja are demnitate, să demisioneze. Este nevoie decât de un gest de normalitate pentru a dezamorsa acest conflict. Vom sista bursele către sportivi dacă se ajunge la dezafilierea FRB. Noi am primit scrisoarea de atenţionare de la AIBA, apoi imediat am cerut FRB să organizeze alegeri. Am încercat, mai mult moral, pe diverse căi, să rezolvăm acest conflict, însă din păcate nu s-a putut”, a spus pentru “Puterea”, preşedintele COSR, Octavian Morariu.

AIBA nu glumeşte

Pe de altă parte, COSR şi ANTS au trimis scrisori către Asociaţia Internaţională de Box Amator în care se solicită ca diferendul cu Rudel Obreja să fie delimitat, iar sportivii să nu aibă de suferit din acest motiv, însă răspunsul a fost unul negativ. “Din păcate, AIBA nu dă nici un pas în spate, decizia lor rămâne fermă. Dacă nu se întâmplă nimic până pe 31 august, FRB va fi dezafiliată. Noi, COSR, am încercat pe toate căile să rezolvăm această problemă, dar singura care mai poate în acest moment să soluţioneze cazul este Federaţia de Box. Nu se poate abandona această luptă, iar sportivii, care s-au pregătit ani buni, să rămână în aer. Dacă unii au interes să ajungem să ne batem între noi la box, în loc să ne intereseze să facem performanţă la Jocurile Olimpice, atunci nu avem ce să mai facem”, ne-a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24

Mai multe imagini:
Morariu:
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...