2018-10-18 19:03


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a impus restricţii de trafic din cauza caniculei

 |  22:35
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a impus restricţii de trafic din cauza caniculei

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a prelungit, marţi, cu 24 de ore, Codul portocaliu de caniculă pentru alte şapte judeţe din partea de nord-vest, vest, sud şi sud-vest a ţării (Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu). Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de 11 august, în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare va fi Cod portocaliu de căldură excesivă şi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot în aceeaşi zi va fi în vigoare atenţionarea Cod galben de caniculă, în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a transmis şoferilor că pe rețeau de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează juedețele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu va fi instituită miercuri, 12.08.2015, în intervalul orar 12:00 - 20:00, restricția de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a codului portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat. Potrivit Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, este instituită interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere spun cei de la  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA care au cerut şi sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

„Reamintim că informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro” mai transmite compania de drumuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-11

TAGURI: compania nationala de autostrazi, canicula, restrictii de trafic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Bătălia Taxelor la Ploiești Acum 2 ore | (0)
Social


loading...